Emine Örnek Koleji Gençlik Eğitim Forumu

Özel Emine Örnek Koleji EYP (European Youth Parliament - Avrupa Gençlik Parlamentosu) Kulübü
23-26 Mart 2012 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle Emine Örnek Koleji Gençlik Eğitim Forumu’ nu gerçekleştirmiştir.

Emine Örnek Koleji’ nde yapılan bu forum, takım oluşturma çalışmaları, komite çalışmaları ve genel kurul gibi standart EYP (European Youth Parliament) aktivitelerinin tümünü barındırmaktadır.

Bu çalışmalarda öğrenciler birbirlerinin düşüncelerine saygıyla yaklaşmayı, birlikte düşünüp ortak çözümlere ulaşmayı denerler.  Dünya ve ülke sorunlarına gençlerin duyarsız olmadıklarını gösterip bu sorunlara çözüm önerilerinde bulunurlar. Ayrıca bu tür konularda fikir üretip, komitesindeki diğer delegelerle fikirlerini paylaşırlar.

PROGRAMA KATILAN OKULLAR

Ahmet Erdem Anadolu Lisesi Anadolu Kız Lisesi Bursa Anadolu Lisesi Emine Örnek Anadolu Lisesi TED Bursa Koleji Turhan Tayan Anadolu Lisesi

KOMİTE KONULARI

İnsan Hakları Komitesi Eğitim Komitesi Güvenlik Komitesi Dış İlişkiler Çevre Komitesi Ekonomi Komitesi