"Öfke ile Baş Etme" Semineri

Tarih: 7 Mayıs 2012, Pazartesi
Saat: 12:00-13:00
Yer: Kuştepe Kampüsü, KS-5

Öfke, hayatta kalma mekanizmamızın olmazsa olmaz bir parçasıdır. Bu nedenle, öfke bastırılması ya da yok edilmesi gereken bir duygu olmaktan ziyade doğru yönlendirildiğinde ve yapıcı ifade edildiğinde hayat kurtarır, yaşam alanımızı genişletir ve bizi özgürleştirir. Bireyin doğal bir duygu olan öfkesini, kendisine ve çevresine zarar vermeden yaşayabilmesi için, öncelikle öfkesini farkederek tanıması, olumlu bir biçimde ifade etmekten korkmayarak, onu sağlıklı bir biçimde yaşaması gerekmektedir.

Bu çalışmada, ele alınacak bazı konular:

Öfke, öfke türleri, öfkenin nedenleri Öfkeyi farketme, değerlendirme Alternatif ifade tarzları ve gevşeme teknikleri

Bu seminer yalnızca İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerine açıktır ve ücretsizdir.

Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için:
Gökçen Yıldız: gokcen.yildiz@bilgi.edu.tr
psycounselling@bilgi.edu.tr