İstanbul Seminerleri: The Promises of Democracy in Trouble Times

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 19-24 Mayıs 2012
Yer: Santral Kampüsü, E1-301

Konuşmacılar: Asaf Savaş Akat, Jeffrey Alexander, Giuliano Amato, Katajun Amirpur, Arjun Appadurai, Andrew Arato, Asma Barlas, Şeyla Benhabib, Akeel Bilgrami, Craig Calhoun, Massimo Campanini, Jean Cohen, Alessandro Ferrara, Nilüfer Göle, Dipankar Gupta, Micheline Ishay, Ramin Jahanbegloo, Fuat Keyman, Mohammad Khatami, Ali Khoshroo, Timur Kuran, Avishai Margalit, Mohsen Marzouk, Radwan Masmoudi, Claus Offe, Mehmet Paçacı, Soli Özel

Felsefeciler Boğazı Birleştiriyor
Farklılıklar Arası Yakın Karşılaşmalar

"Zor Zamanlarda Demokrasinin Vaatleri"
Konu: Demokrasinin vaat ettikleri özellikle maddi koşullardaki değişiklikler nedeniyle birçok sorunla karşı karşıya. Batı demokrasileri ciddi ekonomik ve mali bunalım ve yaşlanan nüfus karşında yeni çözümler bulmak zorundalar. Arap ülkeleri yoksulluk ve eşitsizliğe karşı olduğu kadar görülmemiş genç nüfus artışının getirdiği sorunlar için de bütün umutlarını demokrasiye bağladılar.

Önemli Noktalar: Ekonomide demokratik katılımın ve siyasal müzakerenin yöntemi ve sınırları nelerdir? Arap Baharı, Arap ülkelerinde vatandaşlar ve özellikle kadınlar için daha fazla hak getirecek mi? Adalet talepleri yeni siyasi sorumluluk, siyasi muhakeme ve liderlik biçimleriyle ne şekilde bir araya gelecek?

Program ve ayrıntılı bilgi için: www.istanbulseminars.org

Seminerlere giriş ücretsizdir. Bazı seminerlerde sümültane çeviri himeti verilecektir.