Konferans-Yeni Milletlerarası Satım Hukukumuz: CISG

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 25-26 Mayıs 2012
Yer: Dolapdere Kampüsü, BS-1

1 Nisan 1980 tarihinde Viyana’da imzalanmış olan Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması’na (“CISG”) Mayıs 2012 tarihi itibariyle dünyanın 78 ülkesi taraftır. Söz konusu anlaşma, 1 Ağustos 2011 tarihi itibariyle Türkiye’de de yürürlüğe girerek, Türk Hukukunun bir parçası haline gelmiştir.

Antlaşmanın amacı, ticari malların sınır aşan satımlarına uygulanacak kuralları yeknesak hale getirmektir. Satım sözleşmesinin birçok hukuk sisteminde farklı şekilde düzenlenmiş olması milletlerarası satımlardan kaynaklanan ihtilafların çözümünü güçleştirmekte; milli hukukların çeşitliliği ve değişkenliği hukuk güvenliğinin sağlanmasını engellemektedir. CISG, taraf ülkelerin uluslararası satım hukukunu yeknesak hale getirerek bu güçlükleri ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Nitekim bir dizi alanda farklılaşan Kara Avrupa’sı ile Anglo-Amerikan hukuk çevrelerini bağdaştırmayı başarmış olması nedeniyle CISG bugün için özel hukuk alanında gerçekleştirilen en önemli uyumlaştırma ürünü olarak kabul edilmektedir.

Bu Antlaşma’nın Türk hukukçularına ve ticari çevrelere tanıtılması düşüncesiyle İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 25-26 Mayıs 2012 tarihlerinde bir konferans düzenleyecektir. Konuşmacılar özellikle yıllardır bu alanda çalışmış ve yayın yapmış olan üniversite mensupları ve uygulamacı hukukçular arasından seçilmiştir. Mümkün olduğu kadar farklı hukuk çevrelerine mensup kişilerin davet edilmesine özellikle özen gösterilmiştir.

Sunuşlar İngilizce olarak yapılacak, simültane tercüme sağlanacaktır.

Konferansa katılım ücretsizdir.

Bilgi için: http://cisg.bilgi.edu.tr/
Sorular için: Araş. Gör. Başak Başoğlu (basak.basoglu@bilgi.edu.tr)