Yürürlük Hukuku Konferansı: Türk Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu’nun Yürürlüğü

Tarih: 9 Haziran 2012, Cumartesi

Saat: 9:30-16:30

Yer: Dolapdere Kampüsü, BS-1

Yürürlük hukuku, yeni kanunların mevcut sözleşmelere ve hukuki ilişkilere olan etkisini ele alan bir hukuk dalıdır. 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan ve hukukumuzda önemli değişiklik ve yenilikler getiren Türk Borçlar Kanunu ile Türk Ticaret Kanunu’nun da bu açıdan özel bir öneme sahip olduğu açıktır. Bugüne kadar söz konusu Kanunlarda gerçekleşen değişiklikleri ele alan pek çok konferans ve sempozyum düzenlenmiş ise de, bu Kanunların mevcut sözleşme ve ilişkilere etkisi konusu incelenmiş değildir. Oysaki Türk Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu’nun yürürlüğe girmesine az bir zaman kalmış olması nedeniyle konu uygulama açısından büyük bir önem arz etmektedir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin bu konuyu ayrıntılı ele almak ve uygulamaya ışık tutmak amacıyla düzenlediği konferansta, söz konusu kanunlarda yaşanacak olan yürürlük sorunlarını ele alınacaktır. Konferansa katılım ücretsizdir.

PROGRAM

I. OTURUM - TÜRK BORÇLAR KANUNU

Prof. Dr. Rona Serozan
(Oturum Başkanı)