“Liseliler Kendini / Kentini Keşfediyor 2012” Ödül Töreni

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 12 Haziran 2012, Salı
Saat: 17:00-18:30
Yer: Santral Kampüsü

"Liseliler Kendini / Kentini Keşfediyor 2012" İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi, Sanat Yönetimi ile Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi programları son sınıf öğrencileri tarafından planlanan ve yürütülen bir gençlik projesidir. Proje geçtiğimiz 5 yılda, liselilerle birlikte yapılmakta olan diğer kültür sanat projelerinin devamı niteliğindedir. "Liseliler Kendini / Kentini Keşfediyor 2012" test kitapları ve sınavlar arasında sıkışmış liselilere geleceklerini özgürce hayal etme ve yaşadıkları kentin kültür ve sanat yaşamına fikirleriyle müdahale etme fırsatı verir. Adını “Hayal Tahtası” ve “Kültür Sanat Projesi Geliştirme Yarışması” koyduğumuz iki atölyeye katılan liseliler, mesleğe atılmak üzere olan üniversiteli ağabey ve ablaları aracılığıyla kültür ve sanat alanını takip etme ve alandaki meslekleri yakından tanıma fırsatı yakalarlar.

35 son sınıf öğrencisinden oluşan "Liseliler Kendini / Kentini Keşfediyor 2012" ekibi Coca-Cola, Vodafone ve Şişli Belediyesi’nin desteğiyle Ekim 2011-Mayıs 2012 tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’in farklı semtlerinde 63 liseyi ziyaret etti. Atölyelerin tanıtıldığı bu ziyaretlerden sonra, yine bu 4 şehirde 162 liseli genç insan ile birlikte atölyeler yapıldı; onlara hayallerini kağıda dökme fırsatı verildi.

Atölyelere katılan liseli gençlerin kendilerine ve kentlerine dair yazdıkları/çizdikleri hayalleri iki ayrı kitap halinde basılacak, BİLGİ Santral Kampüsü’nde ve proje web sitesinde sergilenecek. Ayrıca proje bitiminde açılacak olan web sitesi ülkenin tüm şehirlerinden gençlerin atölyeye katılımını mümkün kılacak.
Kenti için hayallerini en iyi projelendiren 4 liseli BİLGİ Kültür ve Sanat Yönetimi ya da Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümlerinden birinde okumak için 4+1 yıllık tam burs hakkı kazanacak. 12 Haziran 2012, saat 17:00’de BİLGİ Santral Kampüsü’nde yapılacak ödül töreni ile "Liseliler Kendini / Kentini Keşfediyor 2012" projesi sona erecektir.

PROGRAM:
17:00    Ödül Töreni Başlangıcı (Sunucuların Hoş Geldiniz Konuşması - Proje Tanıtımı - Kısa Film)
17:10-17:20    Açılış Konuşmaları
17:20    Finalistlerin Açıklanması ve Ödül Dağıtımı
17:50-18:00    İkinci Atölye Sunumu (Hayal Filmi Gösterimi – Sergiye Yönlendirme)
18:00-18:30    Sergi Açılışı ve Kokteyl