Yakın İlişkilerde Sevgi ve Çatışma

güncelleme: yayınlama:

Çift Terapisinde Psiko-Biyolojik Yaklaşım ® (‘PACT’)

Konuşmacı: Stan Tatkin, PsyD, MFT
Tarih: 14-15 Temmuz 2012
Saat: 09:00-19:00
Yer: Dolapdere Kampüsü, Z-35

"İnsanların yakınlık oluşturma biçimleri sıklıkları, güvenli bağlanmaya olan yatkınlıklarının yanısıra, nörolojik ve nöroendokrin sistemler tarafından güdülenirler. Çiftlerin psikoterapi sürecine başvurmaları, bu sistemlerdeki uyumsuzluk nedeni ile uzun süreli tekrarlanan ve karşılıklı yaşanan regülasyon bozukluğu (çatışma) sonrası gerçekleşir."

EĞİTİM HAKKINDA:
Çift terapisine psiko-biyolojik yaklaşım ("Psychobiological Approach to Couple Therapy" veya "PACT") özellikle uyarılmanın regülasyonuna (dengelenmesine) olan klinik yoğunlaşması ile, ilişki problemi yaşayan çiftlere yardım edebilme konusunda hızla kabul görmektedir. PACT'ın tanıtılacağı bu seminer, çift ilişkisi raydan çıktığı zaman tetiklenen zemindeki sistemlerle ne şekilde çalışabileceğinizi inceleme fırsatını verecek. Seminer bu yaklaşımın dört alanını kapsayacak: Bağlanma, Uyarılma, Nöro-Gelişimsel Bozukluklar ve Terapötik Canlandırmalar

Seminer süresince terapist ve yazar olan, PACT sisteminin kurucusu Stan Tatkin, anne-bebek bağlanma teorisi, gelişimsel sinirbilim, psiko-biyolojik regülasyon (dengelenme) ve terapötik canlandırma sistemlerini harmanlayarak, ikili ilişkilerdeki başarılı ve başarısız olma nedenleri konusunda konuşacak. Yakınlık kurma ve güvenli bağlanmaya yatkınlığımızı belirleyen nörolojik ve nöro-endokrin sistemleri hakkında bilgi edinmenin yanısıra PACT’ı uygulayabilmek için gerekli olan çerçeve ve duruş konusunda bilgi verecek. Bağlanma biçimi, uyarılma yatkınlığı ile bir araya gelince ortaya çıkan çift tiplerini de tartışacak.
Bilgilendirme, deneyimsel çalışmalar, görsel kayıtların bir arada kullanıldığı atölye çalışması sırasında, çiftlerin kattettiği yolun yanısıra ulaşabilecekleri noktayı anlayabileceksiniz.

NELER ÖĞRENECEKSİNİZ?
• Ana bağlanma ilişkilerinin altında yatan psiko-biyolojik ilkeler
• Gözlem, bağlanma envanteri, yönergeleler ve şaşırtmayı hedefleyen yorumlardan oluşan deneyimsel müdahalelerle, çift ve bireyin bağlanma biçimini değerlendirmek
• Kendilerini regüle etme (dengeleme) becerisini yitirmiş çiftlerle çalışırken başvurulacak stratejiler
• Güvenli bağlanmayı, etkin uyarılma regülasyonu ve nörolojik gelişimi kolaylaştırıcı ve geliştirici belirli psiko-biyolojik müdaheleler
• Öznelerarası deneyimlere dayalı otonom sinir sistemi reaksiyonlarını ortaya çıkaran mikro ifadeler ve hareketleri yakalamak için dijital video kareleri analizi kullanımı
• Terapistin kendini regüle edebilmesinin çiftin regülasyonunu ne şekillerde etkilediği
• Kaçınmalı/narsisistik ve kızgın-dirençli/borderline eşlerle çalışırken başvulabileceğiniz müdahaleler

STAN TATKİN KİMDİR?
PACT yaklaşımını geliştiren Dr.Tatkin; Amerika, Kanada ve Avrupa’da PACT sertifikasyonu için eğitim programları düzenlemektedir. UCLA David Geffen Tıp okulunun Aile Hekimliği, Antioch Üniversitesi, Santa Barbara Yüksek Lisans Enstitüsü ve Kalifornia Lutheran Üniversitelerinde öğretim üyesidir. Gestalt, psikodrama, sistemik aile terapisi, nesne ilişkileri (Masterson Enstitüsü), alkol ve uyuşturucu bağımlılığı konularında da uzmandır.

Stan Tatkin’in kitapları:
-Wired for Love: How Understanding Your Partner’s Brain and Attachment Style Can Help You Defuse Conflict and Build a Secure Relationship (New Harbinger, 2012)
-Love and War in Intimate Relationships: Connection, Disconnection, and Mutual Regulation in Couple Therapy (Norton Series on Interpersonal Neurobiology, 2011)

Stan Tatkin ve PACT hakkında paylaşımlar:
“Stan Tatkin’in bu çok yaratıcı evlilik psikoterapisi, bağlanma teorisi ile nörobiyolojideki ilerlemeleri sağlam temelli klinik çalışma ile birleştiren, etkin duygu bazlı tedaviye önemli bir örnektir. Onun bu pratik terapötik yaklaşımı; duygulanım regülasyonu, beden ve gelişim yöntemleri ile duygusal iletişimin sağ beyindeki ana rolü ile olan günümüz araştırmaları ile uyum içindendir. Bu dahi eğitimcinin çığır açan bu çalışmasını herkese tasiye ederim.” (Allan N. Schore, Affect Dysregulation and Disorders of the Self, and Affect Regulation and the Repair of the Self adlı kitabın yazarı)

“Stan’ın çiftlerle çalışma biçimi senelerdir gördüğüm en yenilikçi ve özgün yaklaşımı barındırır. Stan’den yaklaşımı öğrenmek çok keyifli bir deneyim. Bu yaklaşımla bağlanmayı ve nörobilimin temel kavramlarını bir arada harmanlayarak danışanlarınıza yarar sağlayabileceksiniz. Bu fırsatı kaçırmayın.” (Ellyn Bader, PhD, Çiftler Enstitüsü. In Quest of the Mythical Mate, High Impact Couples, and Tell Me No Lies kitabının yazarı)

“Dr. Tatkin şahane bir öğretmen olmanın yanısıra becerikli bir terapist. Yüksek uyarımlı yarı güvensiz bağlanmıs çiftlerle uyguladıği psiko-biyolojik bağlanma bazlı yaklaşım ile, bireylerin kendilerini ve birbirlerini karşılıklı daha iyi tanıyıp daha iyi anlayıp saygı duymalarını sağlıyor ve olağanüstü terapötik sonuçlar elde ediyor.” (Eileen Gallo, PhD, Silver Spoon Kids: How Successful Parents Raise Responsible Children and The Financially Intelligent Parent: 8 Steps To Raising Successful, Generous, Responsible Children adlı kitabın diğer yazarı)


SEMİNERE KİMLER KATILABİLİR?
Psikolog, PDR, psikiyatr, tıp doktoru, psikiyatri hemşiresi, sosyal hizmet uzmanı ve bu alandaki yüksek lisans öğrencileri, ruh ve beden sağlığı alanında çalışanlar katılabilir.

SERTİFİKA:
Katılımcılara İstanbul Bilgi Üniversitesi ve PACT imzalı Katılım Belgesi verilecektir.

EĞİTİM TARİHİ:
14-15 Temmuz, 2012 Cumartesi ve Pazar, 09:00-19:00

TERCÜME:
Türkçe tercüme yapılacaktır.

EĞİTİM YERİ:
İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü
Eski Silahtarağa Elektrik Santrali
Kazım Karabekir cad. No:2/13
Eyüp-İstanbul

KAYIT:
Dessin Turizm Seyahat A.Ş.
info@dessin.com.tr
www.dessin.com.tr
Tel: +90 212 2242015
Fax:+90 212 2242018

Kayıt için Didem Çaylak (didemc1@superonline.com) ile iletişime geçebilirsiniz.