Tarlabaşı Toplum Merkezi Destek Koşusu

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ’liler Tarlabaşı Toplum Merkezi için Koşuyor!

Destek Koşusu Tarihi: 30 Eylül 2012, Pazar
Saat: 9:30
Yer: Santral Kampüsü

Bilgilendirme Toplantısı: 12 Eylül 2012
Saat 12.30-13.30: Santral Kampüsü, E4-304
Saat 14.30-15.30: Dolapdere Kampüsü, Sinema Salonu

30 Eylül 2012 günü İstanbul Bilgi Üniversitesi çalışanları ve dostları Tarlabaşı Toplum Merkezi’ni yaşatmak için bir araya gelecek. Santral Kampüsü çevresinde toplam 5 km olan güzergâhta isteyen koşacak, isteyen yürüyecek ve isteyen puset itecek.  Katılımcılar bir yandan Tarlabaşı Toplum Merkezi için kaynak yaratırken bir yandan da spor yoluyla sosyal sorumluluk bilincinin yaygınlaşmasına destek verecek.
 
Koşucular, yarıştan önce kendi tanıdık, aile ve dost çevrelerine Tarlabaşı Toplum Merkezi’ni tanıtan ve bağış çağrısında bulunan mesajlar gönderecek.  Bağışçları da “sponsor” oldukları koşucu adına TTM'nin banka hesabına bağışta bulunacak.

ÖNEMLİ NOT: Koşucuların 30 Eylül 2012 günü göğüs numaralarını almak üzere en geç saat 09:00’da Santral Kampüsü’nde bulunmalarını rica ederiz.


İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2006 yılında kurulan Tarlabaşı Toplum Merkezi (TTM), İstanbul’un sosyal ve ekonomik açılardan en dezavantajlı bölgelerinden biri olan Tarlabaşı’nda, bölge sakinlerinin kent yaşamına eşit katılımlarını desteklemek ve dışlanan, her türlü yoksulluk ve yoksunluk ile mağdur özellikle çocuklar, gençler ve kadınların yaşamlarını zenginleştirmek, yapabilirliklerini artırmak hedefleriyle çalışmalarını yürütmektedir. Merkez, bu kapsamda çokkültürlü biraradalık temelinde bir model oluşturmak üzere semtin tüm sakinleri için ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlamaktadır. Avrupa Birliği’nden sağlanan destek ile kurulan TTM, ilerleyen yıllarda Avrupa ve ABD’den uluslararası vakıflar ile İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı gibi kurumlar ile çeşitli kişisel bağışçılardan sağlanan kısmi destekler ile çalışmalarını sürdürmektedir. Sürdürülebilirliğin önemli bir sorun haline geldiği TTM için hem tanınırlığı arttırmak hem de kaynak yaratmak amacıyla bu koşu düzenlenmektedir.

Tarlabaşı Toplum Merkezi hakkında daha fazla bilgi için: 

www.tarlabasi.org
http://www.facebook.com/pages/TARLABA%C5%9EI-TOPLUM-MERKEZ%C4%B0/189296297797246
http://goc.bilgi.edu.tr