Konferans: “Çağdaş Türkiye Çalışmalarına Bakış - Konular, Kurumlar ve Perspektifler”

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 13-14 Ekim 2012
Yer: Santral Kampüsü, E1-E3-E4

İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü, Network Turkey, Sabancı Üniversitesi- İstanbul Politikalar Merkezi, Hollanda-Türkiye Yüksek Öğrenim ve Mesleki Eğitim Kurumu, Georgetown University Türkiye Çalışmaları Enstitüsü, Ankara British Enstitüsü ve Fransa Anadolu Çalışmaları Enstitüsü 13 - 14 Ekim’de İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde “Çağdaş Türkiye Çalışmalarına Bakış - Konular, Kurumlar ve Perspektifler”  başlıklı bir konferans düzenliyor.

Türkiye’nin uluslararası platformlarda artan önemi, AB’ye katılım süreci ve Avrupa toplumunda önemli sayıda Türkiye kökenli bireyin yaşaması gibi faktörlere rağmen halen çağdaş Türkiye çalışmalarına odaklanan akademisyen sayısı yüksek değil. Bunun sonucu olarak, Türkiye çalışmaları alanında bireysel ve kurumsal akademik işbirliği potensiyeli gerektiği kadar kullanılamıyor, bilimsel, entelektüel ve maddi kayıplar yaşanıyor. “Çağdaş Türkiye Çalışmalarına Bakış - Konular, Kurumlar ve Perspektifler”  konferansı, Türkiye ve Avrupa’dan Türkiye çalışmaları uzmanı önemli akademisyenleri ve kurumları bir araya getirerek bu eksikliği gidermeyi amaçlıyor. İki gün sürecek olan konferans, Türkiye Çalışmaları’nın farklı alanlarında multidisipliner tartışma fırsatları sunmayı ve katılımcıların akademik işbirliklerini artırmayı hedefliyor.
 
Konferansta öngörülen dört ayrı panelde, Türkiye çalışmalarının farklı alanları detaylı olarak tartışılacak; her iki günün sonunda düzenlenecek yuvarlak masalarda ise panellerin sonuçları ve Türkiye Çalışmaları ile ilgili çıkarımlar sunulacaktır. Konferansta Türkiye çalışmaları alanlarında faal kurumlar, yayınlar ve STK’lar konu ile ilgili çalışmalarını ve yayınlarını sergileyeceklerdir.

Konferans programı için tıklayınız.

Bilgi için: Aslı Aydın
asli.aydin@bilgi.edu.tr