Seminer: Kültürlerarası Değer Farklarının Toplumsal Sonuçları

Konuşmacı: Doç. Dr. Michael Minkov (International University College, Sofya)
Tarih:  9 Kasım 2012, Cuma
Saat: 18:30-20:00
Yer: Santral Kampüsü, ÇSM-205

Bu seminer İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Doktora Programı tarafından düzenlenmiştir.

Hofstede’nin sayısız araştırmacıya ilham vermiş olan çalışmasından bugüne değin, toplumlar arasında değerler ve inanışlar bakımından önemli farklar olduğu bilinmektedir. Michael Minkov sunumunda, bu alandaki araştırmaların tarihçesini ve yaygın ilgi gören kültür boyutlarını özetleyecektir. Seminerin ikinci bölümünde, Dünya Değerler Çalışması’nın son bulguları üzerinden, ülkeler arasındaki kişilik ve değerler farkları ve bu farkların ortaya çıkardığı dünya haritası tartışılacaktır. Kapanışta, değerler haritasının yolsuzluk, eğitim, doğurganlık, suç ve benzeri konulardaki istatistiklerle ilişkisi ele alınacaktır.

Seminerin dili İngilizce'dir. Çeviri hizmeti verilemeyecektir.

Seminere katılmak için lütfen busphd@bilgi.edu.tr adresine isminizi ve iletişim bilgilerini iletiniz.