“Üniversite Yaşamına Uyum” Grup Çalışması

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 8 - 15 - 22 - 29 Kasım 2012 (Perşembe günleri)
Saat: 12.00-13.30
Yer: Kuştepe Kampüsü, KS-6

İnsan yaşamındaki her değişiklik uyum sürecini beraberinde getirir. Hayattaki her geçiş dönemi gibi üniversiteye başlamak da insanda heyecan ve kaygı uyandırır. Üniversite yaşamı hem kişisel hem de akademik gelişimin ve bazen de mücadelelerin alanıdır. Çoğunlukla üniversite yaşamının getirdiği stresle etkin bir biçimde baş etmek mümkünken, üniversite öğrencisi olmanın getirdiği değişimler (sorumluluk alma, bireyselleşme, yeni ortamlara girme, vb.) ya da bazı yaşamsal olaylar (kayıp, travma, ekonomik zorluklar, vb.) zaman zaman zorluklar yaratabilir.

Psikolojik Danışmanlık Birimi, öğrencilerin bu konuda yaşadıkları güçlüklere destek olmak ve baş etme yollarını güçlendirmek için “Üniversite Yaşamına Uyum” grubu düzenlemektedir. Siz de, eğer günlük yaşamınızı aksatacak düzeyde uyum güçlüğü yaşıyorsanız, akademik sorumluluklarınızı yerine getiremekte zorlanıyorsanız, yabancılık hisleriniz ve eski yaşamınıza dair özlem duygularınız azalmak yerine gitgide artıyorsa bu grup çalışmasına katılabilirsiniz.

“Üniversite Yaşamına Uyum” grup çalışması birbirinden bağımsız 4 oturumdan oluşmaktadır. Bu oturumlardan hepsine ya da istediğiniz herhangi birine katılabilirsiniz. Katılım ücretsizdir ve kayıt yaptırmak gerekmemektedir. Seminerin başlangıç saatinde belirtilen sınıfta olmanız yeterlidir.


Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için:  212 311 76 74 / PsyCounselling@bilgi.edu.tr