"İstanbul Basın Tarihinde Rum Yayıncı ve Gazeteciler" Paneli ve Sergi Açılışı

Katılımcılar: Nikolaos Uzunoğlu, Elisavet Kovi, Haluk Şahin, Ariana Ferentinou

Sergi Açılış: 23 Kasım 2012
Yer: Santral Kampüsü, E4

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletşim Fakültesi Medya Bölümü ve Rum Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen ve basın tarihinin unutulmuş sayfalarına ışık tutan İstanbul Basın Tarihinde Rum Yayıncı ve Gazeteciler Sergisi’nin açılışına ve öncesinde düzenlenecek panele ilgilenen herkes davetlidir.

Panel'in dili Türkçe'dir.

Sergi, İstanbul’da yayınlanan ilk gazeteler dönemi ile 1. Dünya Savaşı'nın başladığı yıllar arasında (1830 - 1914) faaliyet gösteren Rum yayıncı ve gazeteciler ile bu süreçte gelişen siyasi, sosyal ve ekonomik olaylara İstanbul Rum basınında nasıl yer verildiğini sergileyen bilgi ve görselleri kapsamaktadır. Basına karşı sansür uygulanması konusunun özellikle ele alındığı sergide, resimli 32 tablo, Rumca ve Osmanlıca harfleri ile yayınlanan orijinal gazeteler ve video projeksiyon sunumu yer almaktadır.
Sergi 7 Aralık 2012 tarihine kadar açık kalacaktır.