SEÇBİR Konuşmaları-22: "Tekinsiz Mekânlarda Hayalet Bedenler: Kürt Çocukları"

Konuşmacı: Welat Ay (Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi -SAMER)
Tarih: 21 Kasım 2012
Saat: 17.00-18.30
Yer: Santral Kampüsü, E2-106

Bu çalışma, devletin şiddetinden dolayı yerinden edilmiş Kürtlerin, göç ettikleri yerlerde eğitim kurumları üzerinden devletle nasıl bir ilişki kurmaya çalıştıklarını, devleti nasıl tahayyül ettiklerini ve devletle olan gerilimlerinin etkilerini çocuğun bedeni üzerinden okumayı amaçlıyor. 2010 yılında Mersin ilinde altı ay boyunca yürütülen saha araştırması bulgularına dayanarak kurgulanan bu konuşmada, devletin ve ailelerin farklı mekânlarda çocuklar üzerinde kurmaya çalıştıkları iktidar ilişkilerini ve kontrol mekanizmalarını çocukların bozma pratikleri tartışmaya açılacaktır.

www.secbir.org

Welat Ay: Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü mezunu olan Ay, halen aynı üniversitede Sosyoloji Bölümü yüksek lisans eğitimine devam ediyor. Eğitim, Kürt göçü, milliyetçilik, ayrımcılık ve toplumsal cinsiyet alanlarında çalışmalar yürüten ve Türkiye eğitim politikaları ve Kürt meselesi üzerine akademik çalışmalarını yoğunlaştıran Ay,  Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SAMER)’in akademik ve kamuoyu araştırmalarına danışmanlık veriyor.