İstanbullu Olmak: “Aslen Nerelisin?”

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 17 Aralık 2012, Pazartesi
Saat: 9:30-13:30
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301

İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Programı son sınıf öğrencileri, beş yıldır olduğu gibi bu yıl da Betûl Mardin önderliğinde bir seminer düzenliyor. “İstanbullu Olmak” başlıklı seminerde, İstanbul ve göç sorunları gündeme taşınırken, konunun uzmanları da görüşleriyle meselenin farklı boyutlarına dikkat çekecekler.

Seminerde, “İstanbullu olmanın aslında ne demek olduğu, uzun yıllardır İstanbul’a yapılan göçlerin nedenleri ve sonuçları” ele alınarak, bu kapsamda farklı uzmanlık dallarından değişik değerlendirmeler ve öneriler gündeme getirilecektir.

Betûl Mardin ve Dr. Nurhan Atasoy’un açılış konuşmalarını yapacağı etkinlikte tarihçi, gazeteci, yazar Murat Bardakçı da “Tarihimizde Göç” konulu bir konuşma yapacak. Psikiyatrist-yazar Özcan Köknel “toplumda göçün etkileri”ni değerlendirirken; seminer İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Arus Yumul’un “Sosyolojik Açıdan Göç”, Mimar Erhan İşözen’in “Mimar Gözüyle İstanbul’un İmarı” başlıklı konuşmalarıyla devam edecektir. Musevi Türk Cemaati Hahambaşılığı Genel Sekreteri Yusuf Altuntaş göçün hâlâ canlı olan anılarını aktaracak; CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey konuyla ilgili görüşlerini paylaşacak; İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Lami Berktan Tokuzlu da konuyu hukuksal açıdan değerlendirecektir.

Ara Güler’in İstanbul temalı fotoğraflarıyla birlikte, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin objektifinden aktarılan fotoğraflar bir araya gelirken, eski dönemlere ait plaklar ve tezhip sanatından eserler de hazırlanan sergide yer alacaktır.