“Stratejik Kale: Suriye” Paneli

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 30 Kasım 2012, Cuma
Saat: 15:00-18:00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E3-101

Moderatör: Prof. Dr. Gencer Özcan (İstanbul Bilgi Üniversitesi)
Panelistler: Soli Özel (Kadir Has Üniversitesi), Dr. Mehmet Karlı (Galatasaray Üniversitesi), Ceyda Karan (Habertürk Gazetesi)

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dış Politika Kulübü tarafından düzenlenen “Stratejik Kale: Suriye” panelinde, son bir senede Suriye’de yaşanan iç çatışma gerek uluslararası ilişkiler gerekse de uluslararası hukuk bağlamında incelenecektir.

Panelin moderatörlüğünü İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gencer Özcan yürütecektir. 

Kadir Has Üniversitesi öğretim görevlisi Soli Özel, Suriye’de yaşananları ve olayın gerek iç gerekse de dış aktörlerini yorumlayarak uluslararası ilişkiler perspektifinde değerlendirecek; Galatasaray Üniversitesi Uluslararası Hukuk akademisyenlerinden Dr. Mehmet Karlı, Suriye’de yaşanan meseleye müdahil olan ülkelerin politikalarını uluslararası hukuk bağlamında inceleyecektir. Panelin bir diğer konuşmacısı Habertürk Gazetesi Dış Haberler şefi Ceyda Karan ise, Suriye iç savaşının uluslararası basında nasıl ve ne şekilde yer aldığına dikkat çekerek medyanın bu olay üzerindeki etkisini anlatacaktır.