Liseliler için BİLGİ-KREK Atölyeleri

“Babamın Cesetleri” Oyunu Sahne Arkası

Tarihler: 22 Aralık 2012 - 19 Ocak 2013 - 16 Şubat 2013 - 23 Mart 2013 - 20 Nisan 2013 - 18 Mayıs 2013
Yer: santralistanbul Kampüsü
Koordinatörler: Berkun Oya (KREK Tiyatro yazar ve yönetmeni), Ceren Nisan Göknel (KREK Tiyatro prodüktörü)

Sahne sanatları ve performans alanlarına ilgi duyan liseliler!

İşin mutfağında eşsiz bir deneyime ne dersiniz?

BİLGİ-KREK atölyeleri sizleri oyunun sahneye konduğu âna, bir tiyatronun sahne arkasına, gösteri öncesi ve sonrasına davet ediyor.

Mayıs ayına kadar ayda bir kez tekrarlanacak olan atölye ve gösterim programı aşağıdaki şekilde gerçekleştirilecek:

16:30                 santralistanbul Kampüsü’nde Buluşma
17:00-19:00   Atölye (KREK)
20:30-22:30   “Babamın Cesetleri” gösterimi

Atölyelere katılmak için BAŞVURU FORMU’nu doldurup krekatolyeleri@bilgi.edu.tr adresine göndermeniz gerekmektedir.

Tel: (212) 311 7539

Krek Atölyeleri afişi için tıklayınız.

22 Aralık Cumartesi - KREK Atölyesi'nden:
"Atölyeye Irmak Lisesi, Pierre Loti, 50. Yıl Tahran Anadolu Lisesi, Aydın Doğan Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, İtalyan Lisesi, Getronagan Lisesi, Vefa Lisesi ve Etiler Lisesi’nden toplam 12 kişi katıldı.

17:00'ye kadar öğrenciler hem kendi aralarında tanıştı hem de biz onlarla tanıştık, bölümlerimizi anlattık, onlardan gelen soruları yanıtladık. Ardından KREK ekibiyle beraber salona geçtik. KREK ekibi KREK Tiyatro Topluluğu’nu tanıttı, KREK’in tiyatro anlayışı bakımından nerede durduğunu, sahne tasarımı seçimini nasıl yaptıklarını, bir oyunun hazırlık sürecini, basın ve halkla ilişkiler sürecini ve kendi deneyimlerini aktardı. Öğrenciler de sorularını sordular; tiyatroyla olan ilişkilerini, neler yaptıklarını anlattılar. Daha sonra KREK’i gezdiler; kulise, teknik odaya baktılar ve bu sırada KREK’te çalışanlarla teker teker tanışıp konuşma fırsatı buldular. Oyun hazırlıkları esnasında birlikte bölüm binasına geçerek “Mutlu Olmak için Anlat” projesinin pilotunu birlikte gerçekleştirdik. Sosyal medyada @anlat2013 ve #bilgikrekatolyesi kanallarıyla fotoğraf ve gelişmeleri aktardık. 20:00’de Babamın Cesetleri’ni izlemek için KREK’e geri döndük. Hepimizin bu güzel atölyeyi uzun süre hatırlayacağımıza şüphe yok."

Atölyeye dair hazırlanan videoyu izlemek için: https://www.facebook.com/photo.php?v=10151574508852802