İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı

güncelleme: yayınlama:

Konuşmacı: Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka (BİLGİ Halkla İlişkiler Programı),  Klinik Psk. Gökçen Yıldız (BİLGİ Psikolojik Danışmanlık Birimi)
Tarih: 18 Aralık 2012, Salı
Saat: 15:00-17:00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-103

Hepimiz günün büyük bir bölümünü internette iş yaparak, e-maillerimize bakarak, gezinerek, sosyal ağlarda vakit geçirerek ya da oyun oynayarak geçiriyoruz. Hayatımızın vazgeçilmezleri haline gelmiş olan internet ve sosyal medya kullanımı özgün yapısı gereği iletişim biçimimizi kökten değiştirmiştir. Bu yeni biçimle birlikte kimi kolaylıklar ve güçlükler ortaya çıkabiliyor. Bir yandan çok faydalı ve gelişime açık bu alan bir yandan da dikkatsiz kullanıldığında bazı sıkıntılara yol açabilir. Bilinçli bir kullanım için konunun sosyal ve psikolojik boyutlarıyla ele alınacağı seminerde değinilecek konular şunlardır:

İnternet kullanımımı nasıl daha verimli bir hale getirebilirim? Çevrimiçi iletişimin diğer iletişim biçimlerinden farkı nedir? “Online disinhibisyon” ne demektir? Gerçekten anonim miyim? Kimse benim ben olduğumu göremez, bilemez mi? Sınırlarım neler?

Seminer, İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından düzenlenmiştir.