Düğüm Olmuş İlişkiler Nasıl Çözülür?

güncelleme: yayınlama:

Konuşmacı: Klinik Psk. Gülenbaht Algaç (PSI Çift ve Aile Terapisi Merkezi)
Tarih: 25 Aralık 2012,  Salı
Saat: 15:00-16:30
Yer: santralistanbul Kampüsü, E4-304

İkili ilişkiler, kişinin iç dünyasında çok derin anlamlarla var olur. İlişkideki kişiler karşılıklı olarak desteklendiklerini, yeni nitelikler ve görüş açılarıyla birbirlerini zenginleştirdiklerini hissediyorlarsa hem ilişkilerinden tatmin duyuyor hem de kişisel olarak gelişiyorlar demektir. Bazen de ilişkiler kişileri büyüten, zenginleştiren, destekleyen bir ortam olmaktan çıkar; sıkıntı, kargaşa, zorunluluk ve bağımlılık duyguları yaratır.

Bu seminer böylesine düğümlenmiş ilişkiler üzerinedir. Katılımcıları ilişkileriyle ilgili düşünmeye davet etmek ve ilişki sorunlarının üstesinden gelme yollarını aktarmak hedeflenmiştir. Seminerde aşağıdaki konulara değinilecek ve katılımcıların soruları yanıtlandırılacaktır:

Neden ve nasıl böyle ilişkiler kurarız?     İlişkisizlik özgürlük mü? Özgür ruhlu insanlar yalnız mıdırlar? Hiç ilişkide olmasak daha mı iyi? Saplanıp kaldığımızda ne yapmalıyız?  Ayrılmak çözüm mü? Çift Terapisi nasıl yardım eder? İyi ilişki ne demek? Ya da “iyi ilişki” var mı?

Seminer, İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından düzenlenmiştir.