“Nasıl Bir Yükseköğretim İstiyoruz?” Çalıştayı

Saat:14:00
Yer: santralistanbul Kampüsü, Mütevelli Heyeti Toplantı Salonu

Öğrenci Konseyi’nden duyuru!
Bildiğiniz üzere, Öğrenci Konseyi olarak "Yeni YÖK Yasa Tasarısı" üzerine belirli bir süredir çalışmaktayız. Hem BİLGİ içinde çeşitli temaslar sağlayarak hem de BİLGİ dışında çeşitli toplantılara katılarak "Nasıl Bir Yükseköğretim İstiyoruz" temel sorusuna cevap bulmaya çalıştık, çalışıyoruz. Bu anlamda, Öğrenci Konseyi olarak, doğrudan biz öğrencileri ilgilendiren bu yasaya ilişkin görüşlerimizi çeşitli platformlarda bildirmek, bunu yasa yapıcılara sunmak ve ilgili kurullarda tartışmak üzere İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin görüşlerini somutlaştırmaktayız. Nihai olarak görüşlerimizi de paylaşacağımız bir çalıştayı akademisyen ve öğrencilerin katılımı ile yapacağız.

Karşılaştırmalı bir perspektif ile ele alınacak bu çalıştaydaki konuşma başlıkları ve konuşmacılar şöyle:

“Almanya'da Yükseköğretim” - Prof. Dr. Bülent Bilmez (İstanbul Bilgi Üniversitesi, Tarih Bölümü)
“Fransa'da Yükseköğretim” - Prof. Dr. Levent Yılmaz (İstanbul Bilgi Üniversitesi, Tarih Bölümü)
“ABD'de Yükseköğretim” - Uğur Özdemir (İstanbul Bilgi Üniversitesi, Ekonomi Bölümü)

Başka akademisyenlerin de görüş bildireceği çalışmada, biz de Öğrenci Konseyi olarak yeni yasa yapım sürecinde yasaya ilişkin görüşlerimizi paylaşacağız.

Konu ile ilgilenen herkesi çalıştayda görmekten memnuniyet duyarız.

Katılım için dogan.celik@bilgiedu.net mail adresine rezervasyon yaptırmanız önemle rica olunur.