Rönesans’ta Helenler ve Barbarlar: Atinalı Laonikos ve Mistra Entelektüelleri

Konuşmacı: Aslıhan Akışık (Harvard University History and Middle Eastern Studies, Doktora Öğrencisi)
Tarih: 20 Aralık 2012, Perşembe
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301

Aslıhan Akışık tarafından verilecek “Rönesans’ta Helenler ve Barbarlar: Atinalı Laonikos ve Mistra Entelektüelleri” adlı seminer İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenmiştir.

Aslıhan Akışık Karakullukçu, Harvard Tarih ve Ortadoğu Çalışmaları bölümünde doktora adayıdır.  Yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü'nde “The Akritai and Frontier Ethos in Byzantine and Turkish Epics” başlıklı teziyle tamamlayan Akışık, lisansını Brown Üniversitesi’nden almıştır. Akışık şu sıralarda “Self and Other in the Fifteenth Century: Laonikos Chalkokondyles and Byzantine Intellectual Tradition” isimli doktora tezini tamamlamaktadır.