Konferans: “The End of an Era? Potentials of Text Mining&Online Media Monitoring for Emulating Opinion Pools&Attitude Surveys”

güncelleme: yayınlama:

"The End of an Era? Potentials of Text Mining and Online Media Monitoring for Emulating Opinion Pools and Attitude Surveys” Konferansı 1.gün oturumları tamamlanmış; ancak 2. GÜN (9 Ocak Çarşamba) PROGRAMI  İPTAL EDİLMİŞTİR.

Tarih: 8-9 Ocak 2013
Yer: santralistanbul Kampüsü, E4-305
Katılımcılar:
Prof. Dr. Sophia Ananiadou (University of Manchester); Prof. Dr. Kenneth Benoit (London School of Economics); Prof. Dr. Nello Cristianini (University of Bristol); Prof. Dr. Federico Neresini (University of Padua and Observa Science in Society); Dr. Andrew Hardie (Lancaster University); Dr. Giuseppe Veltri (University of East Anglia); Dr. Savaş Yıldırım (İstanbul Bilgi Üniversitesi); Özcan Çavuş (IBM)

İstanbul Bilgi Üniversitesi, London School of Economics ve İngiliz Konsolosluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansın organizasyonu, İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Süerdem ile London School of Economics öğretim üyesi Prof. Dr. Martin W. Bauer tarafından yapılmıştır.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişim ve çeşitlilik, internetin artan popülaritesiyle birlikte metin analizi, online medya takibi, bilgi çıkarımı ve ölçülebilir dil bilimi gibi araçların kullanılmasına ve son yıllarda heyecan verici değişikliklere kapı aralamaktadır. Bu tip araçlar anket gibi geleneksel veri toplama ve analiz yöntemlerine kıyasla zaman ve maliyet tasarrufu sağlamaktadır. Bu gelişme ışığında, bildiğimiz araştırma yöntemlerinin sonu mu geliyor? Anket, içerik analizi ve odak grup çalışmaları gibi geleneksel yöntemleri yeni nesil araştırma yöntemleriyle değiştirmenin zamanı geldi mi? Bununla beraber, yeni nesil araştırma yöntemleri için genelde “çok fazla” veri ancak “çok az” bilgi içermesi konusunda yorumlar almaktadır.

Bu konferansın amacı, geleneksel sosyal bilimler metodolojileri ile yeni nesil araştırma yöntemlerini kullanan bilim adamları ve uzmanlarını buluşturarak karşılıklı bilgi paylaşımı ile bahsedilen iki akımın birbirine kazandıracağı noktaları ele almaktır. Bu platformun sosyal bilimler metodolojileri ile bilgi ve iletişim teknolojilerinin sentezleneceği bir başlangıç noktası olmasını hedeflenmektedir.

Konferans'ın dili İngilizce'dir; çeviri yapılmayacaktır.

Konferans Programı:

8 Ocak 2013

10:00-17:00    Açılış Konuşması (Prof. Dr. Ahmet Süerdem) ve Sunumlar 

10:00-13:00    Sabah oturumu (Prof. Dr. Martin W Bauer, Prof. Dr. Federico Neresini, Dr. Andrew Hardie, Dr. Giuseppe Veltri)
13:00-14:00     Öğle arası
14:00-14:30     IBM sunumu
14:30-18:00     Öğleden sonra oturumu (Prof. Dr. Ahmet Süerdem, Prof. Dr. Sophia Ananiadou, Prof. Dr. Kenneth Benoit, Prof. Dr. Nello Cristianini, Dr. Savaş Yıldırım)

9 Ocak  2013
10:00-14:00     Workshop