“Dijital Avrupa Birliği: Lise ve İlköğretim Öğrencileri için Türkçe e-kitap” Projesi Final Etkinliği

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 16 Ocak 2013, Çarşamba
Saat: 10:00-12:00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E3-101

Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı, Jean Monnet Programı “Lise ve İlköğretim Öğrencileri için Türkçe e-Kitap Projesi”

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile yürütülen ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen “Dijital Avrupa Birliği: Lise ve İlköğretim Öğrencileri için Türkçe e-kitap” projesinin final etkinliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver ve İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kaya’nın katılımıyla gerçekleştirilecektir. 


31 Ocak 2012 tarihinde başlayan ve 12 ay süren projede öğrenciler, öğretmenler, uzmanlar ve akademisyenlerin hazırlık, üretim ve deneme süreçlerine katıldığı Avrupa Birliği konulu e-kitap geliştirilmiş ayrıca ekinde öğretmenler için bir Rehber kitap örneği hazırlanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayar ve benzeri ekipmanlarla uyumlu olacak şekilde hazırlanan AB konulu e–kitap, AB ile ilgili olarak tarihçe, kurumlar, genişleme, yurttaşlık, ekonomik bütünleşme ve AB hukuku gibi bilgilerin yanı sıra, tarım, eğitim ve gençlik, sosyal politika, rekabet, tüketicilerin korunması gibi alanlarda da temel AB politikalarını tanıtıyor. E-kitap ayrıca, AB yurttaşlığı perspektifi ile yurttaşlık, katılımcı ve çoğulcu demokrasi, sivil toplum ve Avrupa kamusal alanı, medya ve AB, küreselleşme, AB ve Avrupa’nın sınırları gibi tartışmaları da içeriyor. Dijital ortamda kullanılacak e-kitap, çeşitli görsel ve işitsel malzemeleri içermekte olup, İstanbul Bilgi Üniversitesi web sitesi üzerinde de ücretsiz indirilebilecktir. Proje kapsamında hazırlanan örnek öğretmen rehberi ise e-kitabı derslerinde kullanmak isteyen öğretmenlerin dikkatine sunulacak.

Etkinlikte katılımcıların e-kitabı deneme imkânı da olacaktır.

digitaleurope.bilgi.edu.tr

Toplantıya katılım için: Aslı Aydın
asli.aydin@bilgi.edu.tr

eu.bilgi.edu.tr