Çalıştay: "See Pixel: "Kompütasyonel ve Görsel İşleme"

Computational + Visual Processing

Tarih: 21-24 Ocak 2013
Yer: santralistanbul Kampüsü, Mimarlık Fakültesi-Atölye E3-104

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen bu çalıştay, tasarımcı ve bilgisayar arasındaki iş bölümü üzerine yoğunlaşmaktadır. İnsanlar ve makineler, hesaplamanın farklı türlerini farklı şekilde yürütür. Hesaplama kapasiteleri de, kendi oluş ve işleyiş doğaları üzerinden açığa çıkar. Kompütasyonel ve görsel hesaplama, birbirlerinin işlevlerini yerine getirmeye çalışmadan, tasarım için çizim sürecinde bir uyum içerisinde kullanılabilir.

Bu çalıştay, kompütasyonel bir göz olarak dijital kameranın, çizen kişinin gözüyle işbirliği kurdurulmaya çalıştığı bir çizim sürecine odaklanmaktadır. Analiz edildiğinde, çizim süreçlerinin kayıtları, çizimlerin aşamalarıyla ilgili anlatıları ortaya çıkarır ve çizme eyleminin farklı bilgi katmanlarının ayrıştırılmasına yardımcı olur.

Yürütücüler:

Yürütücü:
 Onur Yüce Gün (MIT Design and Computation Group (website))

Organizasyon:
Şebnem Yalınay Çinici (İstanbul Bilgi Üniversitesi)
Benay Gürsoy (İstanbul Bilgi Üniversitesi)
Mete Tüneri (İstanbul Bilgi Üniversitesi)
Emre Erkal (Erkal Mimarlık)

ÇALIŞTAY İÇERİĞİ

Bu çalıştayda:
- Processing öğreneceğiz. [http://processing.org/] [hali hazırda bilginiz varsa, bu bilgiyi ek library'ler ile zenginleştireceğiz.]
 -Görüntü ve video işleme üzerinde duracağız. Video ve görüntüler, çizim, çizim süreci ve tasarımla ilişkilendirilecek.
 -Çizim süreçlerimizi analiz edebilmek, yeniden görselleştirmek ve yeniden yorumlamak için özgün yöntemler geliştireceğiz.
 -Tasarım çizimlerinde el ve algoritmik çizim süreçlerinin farklarını tartışacağız.
 -Kendi “zaman-uzam”larında el çizimleri oluşturacağız.

BAŞVURU

Başvuru için aşağıda yer alan bilgi ve dosyaları seepixel@gmail.com adresine göndermeniz gerekiyor:

1.  Seçtiğiniz işlerinizin yer aldığı A4 boyutunda bir PDF dosya. Bize tasarımla ilişkilendiğini düşündüğünüz her türlü görsel çalışmanızı gönderebilirsiniz. Lütfen çok serbest düşünün, bu bir seçim kriteri değil, sadece sizi tanımak için istediğimiz bir materyal.
 -el çizimleri / resimler / algoritmik (kodlamayla yapılmış) işler / fotoğraflar / kolajlar / 3B görselleştirmeler

2.  Kaçıncı sınıfta olduğunuzu belirtin (lisans 3. sınıf? yüksek lisans 2. sınıf? doktora?)

3.  Kendiniz hakkında bir iki cümle yazın. (Türkçe ya da İngilizce)

Rahat olun, bu çalıştay çok keyifli, hepimizin birşeyler öğreneceği bir ortam olacak!

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için:  http://seepixel.wordpress.com/bilgi-turkce/