Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi-52

güncelleme: yayınlama:

"Kamu Yayıncılığı Kavramı ve TRT’nin Öncülüğünde Gerçekleştirilmesi Planlanan ‘Kamu Yayın Kuruluşlarında Telif Hakları Uygulamaları ve Meslek Birlikleri ile İlişkiler’ Başlıklı AB Projesi” 

Tarih: 13 Şubat 2013, Çarşamba
Konuşmacı: Bülent Önder (TRT Başmüfettişi)
Saat: 19:00-21:00
Yer: Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu

“Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi”, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLFİM) tarafından 2007 yılı Temmuz ayından bu yana düzenlenmektedir. 

Toplantının konusunu, “Kamu Yayıncılığı Kavramı ve TRT’nin Öncülüğünde Gerçekleştirilmesi Planlanan ‘Kamu Yayın Kuruluşlarında Telif Hakları Uygulamaları ve Meslek Birlikleri ile İlişkiler’ Başlıklı AB Projesi” oluşturmaktadır. TRT Başmüfettişi ve anılan projenin koordinatörlerinden birisi olan Sayın Bülent Önder’in konuşmacı olarak yer alacağı toplantıda öncelikle, kamu yayıncılığı kavramı açıklanarak, devlet yayıncılığı ve özel yayıncılıktan farkları incelenecek, ardındansa TRT’nin yapısı, finansman yöntemi ve RTÜK’le ilişkileri üzerinde durulacaktır. Çalışmada ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra, RATEM, BİROY, MSG, MÜYAP ve BİLFİM’in ortakları arasında yer aldığı, geçtiğimiz günlerde başvurusu yapılan AB Projesi’nin amaçları ve içeriği hakkında açıklamalarda bulunulacaktır. 

Fikir ve sanat eserleri hukukunun etkilendiği ve etkilediği alanlardan biri olan kamu yayıncılığı olgusu ve bu alandaki telif uygulamalarına ilişkin olarak yapılan güncel çalışmalar tartışılacaktır. 

Toplantıya katılım herkese açık olup, herhangi bir prosedüre tabi değildir.

İletişim: 
Tel: (212) 311 52 92
e-posta: RC-IPL@bilgi.edu.tr / eda.cataklar@bilgi.edu.tr


Önemli not: İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nün ana giriş kapısının yeri değişmiştir. Girişlerin arka kapıdan yapılması gerekmektedir. Arka kapıya, Pir Hüsamettin Sok. No:20 adresi (benzin istasyonunu geçtikten sonra, sağdaki ilk sokak üzerinde) ya da cadde üzerindeki otopark girişinden ulaşılabilmektedir.