"Bağımlılık" Semineri

Konuşmacı: Meral Arık (Psikodrama Yöneticisi , BATEM-Bağımlılık Tanı ve Tedavi Merkezi)
Tarih: 1 Mart 2012, Cuma
Saat: 12.00-14.00
Yer: Kuştepe Kampüsü, BS

İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Birimi, son yıllarda insanlığı etkileyen önemli sorunların arasında sayılan “bağımlılık” konusunu farklı bakış açılarından incelemek amacıyla aynı temalı bir seminer düzenledi.

Yaşam boyu süren bir hastalıktan korunabilmek için “bilgi” sahibi olmanın önemli bir güç kazandırabileceği düşüncesiyle, bu seminerde yanlış inançların sorgulanması ve yerine geliştirilebilecek doğru bilgilerin tartışılması amaçlanmaktadır.

YANLIŞ İNANÇLAR:
“Ben bağımlı olmam.”
“Sadece kimyasallar bağımlılık yapar; esrar ottur, zararı yoktur.”
“Bir kereden bir şey olmaz.”
“Herkes kullanıyor, istenirse bırakılır.”
“İradesi zayıf olanlar bağımlı olur.”

DOĞRU BİLGİLER:
“Herkes bağımlı olabilir.”
“Uyuşturucu/ uyarıcı maddeler doğal ve sentetik olarak ayrılır. Esrar gibi doğal psikoaktif maddeler de kimyasal madde içerir.”
“ Bağımlılık bir süreçtir ve deneme ile başlar.”
“Kimse bağımlı olmak için madde kullanmaya başlamaz.”
“Madde kullanımı herkes için bir tehdit oluşturur.”

Sadece İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerine açık ve ücretsiz olan seminere katılım için Başvuru Formu'nu doldurup  PsyCounselling@bilgi.edu.tr adresine göndererek ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Kaydınız onaylandığı takdirde çalışmaya katılabilirsiniz.

Başvuru Formu için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için: 0212 311 76 74 / PsyCounselling@bilgi.edu.tr