Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi-53: Teknoloji Transferi

güncelleme: yayınlama:

Konuşmacı: Ömer Hızıroğlu (Inovent Genel Müdürü; Licensing Executives Society (LES Turkey) Yönetim Kurulu Başkanı)

Tarih: 6 Mart 2013, Çarşamba
Saat: 19:00-21:00
Yer: Dolapdere Kampüsü,  Mahkeme Salonu

İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi'nin bu haftaki konusunu "Teknoloji Transferi” kavramı oluşturmaktadır. Türkiye’nin ilk teknoloji ticarileştirme şirketi olan Inovent’in Genel Müdürü ve Licensing Executives Society (LES Turkey) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer Hızıroğlu’nun konuşmacı olacağı toplantıda, anılan üst başlık kapsamında özellikle;

- Teknoloji transferi politikaları
- Bu politikaların kurgulanmasında önem taşıyan unsurlar
- Ulusal ve uluslararası alanda teknolojinin lisanslanmasına ilişkin aktivitelerin içeriği
- Teknoloji transfer ofisleri, bunların yapısı ve misyonu
- Üniversitelerde patent portföy yönetimi, lisanslama ve start-up geliştirme gibi alternatif ticarileştirme stratejileri

konuları üzerinde durulacaktır. Çalışmada ayrıca, 551 sayılı Patent Haklarının Korunması Hakkında KHK’nın ilgili maddelerinde yapılması gündemde olan değişiklikler ekseninde, üniversite mensuplarına ait buluşların hukuki statüsü de incelenecektir.

Dünyada ve ülkemizde sayıları giderek artış gösteren teknoloji transfer ofislerinin yapı ve faaliyetleri ile 551 sayılı KHK’da yapılacak değişiklikle serbest buluş statüsünden çıkması beklenen üniversite mensuplarına ait buluşların üniversitelerce ticarileştirilmesi konusu, bu alanda en bilgili isimlerden biri olan Sayın Hızıroğlu’nun perspektifinden öğrenilecek ve tartışılacaktır.

İletişim için: (212) 311 52 92 / RC-IPL@bilgi.edu.tr / eda.cataklar@bilgi.edu.tr 

Toplantıya katılım herkese açık olup, herhangi bir prosedüre tabi değildir. 

Not: İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nün ana giriş kapısının yeri değişmiştir. Girişlerin, arka kapıdan yapılması gerekmektedir. (Pir Hüsamettin Sok. No:20; Benzin istasyonunu geçtikten sonra, sağdaki ilk sokak)