Yönetmen Sineması Haftaları-1: Woody Allen

güncelleme: yayınlama:

Tarihler: 26 Şubat 2013, Salı / 28 Şubat 2013, Perşembe
Saat: 17:00
Yer: Dolapdere Kampüsü, Sinema Salonu

Yönetmen Sineması Haftaları etkinliği İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Kulübü tarafından düzenlenmektedir. 

Bağımsız sinema yönetmenlerinin filmlerinin konu olacağı haftaların ilkinde Woody Allen filmleri yer alıyor. Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Kulübü, yönetmenin sinema dilinin ve derdinin, filmin çekildiği dönemin sosyal ve politik durumunun değerlendirdiği bu atölyede disiplinlerarası bakabilmeyi amaçlıyor. 

26 Şubat: "Annie Hall"
Tutku dolu bir aşk hikayesi!
Alvy Singer Manhattan'ın en yetenekli komedyenidir; ancak iş romantizme gelince biraz pratiğe ihtiyacı vardır. En iyi arkadaşı, Rob'un tanıştırdığı hoş gece kulübü şarkıcısı Annie Hall'a aşık olur. Alvy'nin kendine güvensizliği ilişkilerini sabote etmesiyle, Annie daha iyi bir hayat ve sevgili için terk eder.

28 Şubat: "Manhattan"
Stil ve varlığın, mizah ve insanlığın muhteşem bir bileşimi!
42 yaşındaki Manhattan yerlisi Isaac Davis işinden nefret etmektedir. 17 yaşında Tracy adında hiç sevmediği kız arkadaşı ve evlilikleri hakkında bir kitap yazan Jill adında lezbiyen bir eski karısı vardır. Ve Isaac onu boğazlamak istemektedir. Ancak en iyi arkadaşının seksi ve entellektüel metresi Mary ile tanışınca, Isaac tepeden tırnağa şehvetle dolar.