Yönetmen Sineması Haftaları-2: Ferzan Özpetek

güncelleme: yayınlama:

Yönetmen Sineması Haftaları etkinliği İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Kulübü (SOKAK) tarafından düzenlenmektedir.  

Ferzan Özpetek’in iki filminin izleneceği ve üzerine tartışma yapılacağı etkinlik haftasına tüm BİLGİ’liler davetlidir.

  

Cahil Periler 
Tarih: 5 Mart 2013, Salı 
Saat 17:00
Yer: Dolapdere Kampüsü, Sinema Salonu
Antonia ve Massimo, Roma yakınlarındaki bir sayfiyede normal bir hayat süren 15 yıllık evli bir çifttir. Massimo bir araba kazası sonucu hayatını kaybeder. Antonia'nın annesi Massimo'nun ofisindeki eşyaları toparlar ve Antonia'nın evine getirir. Ofisten gelen bir tablo Antonia'nın hayatını bir anda değiştirecektir.

Film, aslında diğer eşcinsel temalı filmlerden biraz ayrılıyor; Michele karakterinin cinsel kimliğini oldukça sorguluyor.

  

Mükemmel Bir Gün
Tarih: 8 Mart 2013, Cuma
Saat 17:00
Yer: Dolapdere Kampüsü, Sinema SalonuEvli ve iki çocuk sahibi olan Emma ile Antonio, bir yıl önce ayrılmışlardır. Antonio, beraber yaşamış oldukları evde artık tek başına oturmaktadır. Emma ise, çocuklarını da alarak annesinin yanına yerleşmiştir. Bir akşam, Antonio’nun dairesinden silah sesleri duyulur. Komşular tarafından çağırılan polisler kapıyı kırarak daireye girmeye hazırlanırken; filmde, o ana kadar geçen son 24 saat anlatır.

http://www.facebook.com/#!/SosyalVeKulturelArastirmalarKulubu

www.twitter.com/bilgisokak

sokakbilgi@gmail.com