İran Sineması Üstüne Söyleşi ve Film Gösterimleri-1

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 12 Mart 2013, Salı 
Saat: 17:00
Yer: Dolapdere Kampüsü, Sinema Salonu

İran Sineması Üstüne Söyleşi ve Film Gösterimleri etkinliği İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Kulübü tarafından düzenlenmektedir. 

Bağımsız yönetmenlerin filmlerinin konu olacağı gösterimlerin 2 haftası İranlı yönetmenlere ayrıldı. Asghâr Ferhadi ve Cafer Penahi’nin filmlerinin gösterileceği etkinliklerde; Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Kulübü, yönetmenlerin sinema dilinin, filmin çekildiği dönemin sosyal, kültürel ve politik durumu üstünde durulacağı film okumalarını da beraberinde sunuyor. Film gösterimlerinde Ortadoğu Sineması ve Dünya Yönetmenlerinden Sinema Dersleri kitaplarının yazarı Rıza Oylum da bizlerle olacak.

12 Mart, Saat 17.00: İran Sineması Üstüne Söyleşi 
Sinema Yazarı Rıza Oylum İran Sinemasının geçirdiği evreleri, karakteristik özelliklerini, imge dünyasını, sosyal ve kültürel kodlarını anlatacak.

12 Mart, Saat 17.30: "About Elly "
A Separation filmiyle büyük başarı kazanan Asghar Ferhadi’nin 2009 yapımı  bir önceki filmi About Elly’de; Ahmed, Almanya’da yıllar boyu yaşadıktan sonra, İran’ı ziyaret etmeye karar verir. Üniversiteden eski arkadaşları, Ahmed’ın gelişi onuruna Hazar Gölü kıyısında hep birlikte üç gün geçirecekleri bir tatil planlarlar.