Yurtta Akran Danışmanlığı Bilgilendirme Toplantısı

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 26 Mart 2013, Salı 
Saat: 20:00-21:00
Yer: Tophane Yurdu girişi, Kantin 

YURTTA ETKİLEŞİM GRUBU
Okula uyum sağlamakta zorlanıyorsanız....
Dersin başına oturamıyorsanız...
Yurda alışamadıysanız...
Sevgilinizle kavga ettiyseniz...
Yalnızsanız...
Sorunlarla baş etmekte zorlanıyorsanız...

AKRAN DANIŞMANLAR YURTTA! ve sizi dinlemeye hazır!

Sizlerle bir araya gelip hem sohbet etmek hem de akran danışmanlık programı hakkında bilgi vermek istiyoruz.

İlgilenen tüm öğrencilerimiz davetlidir.

AKRAN DANIŞMANLIK PROGRAMI nedir?

Akran Danışmanlık (Öğrenciden Öğrenciye Destek) Programı aynı ortamı paylaşan, ortak duygular ve sorunlar yaşayan kişilerin birbirlerini daha iyi anlayacağı düşüncesine dayanarak geliştirilmiştir. Amacı akademik, sosyal ve/veya kişisel her türlü sorununuzu Psikolojik Danışmanlık Birimi’ne bağlı çalışan ve bu konuda eğitim almış öğrencilerle paylaşarak yaşadığınız zorluklarla daha iyi başetmenize yardımcı olmaktır. Bu programda gizlilik ilkesi esastır. "Akran danışman"larla yapacağınız görüşmeler, kendinize ya da başkasına ciddi bir zarar verme riski olmadığı sürece, kesinlikle kimseyle paylaşılmaz. Eğer siz de sizi dinleyecek ve anlayacak birine ihtiyaç duyuyorsanız bir "akran danışman"la görüşebilirsiniz. 

Akran Danışmanlar kimlerdir?
Akran Danışmanlar size yardım edebilmek için eğitim almış, Psikolojik Danışmanlık Birimi’nin gözetimi altında çalışan, psikoloji bölümünde 3. ve 4. sınıfta okuyan ve yurtta yaşayan 5 öğrencidir.

Akran Danışmanlar hangi sorunlarla ilgilenir?
Akran Danışmanlar aklınıza takılan ya da sizi rahatsız eden konularda size yardım etmeye çalışacaktır. Gerekli durumlarda size daha iyi yardımcı olabileceğini düşündükleri birimlere (Psikolojik Danışmanlık, Öğrenci İşleri, Revir, vs.) yönlendirme yapabilirler. 

Akran Danışmanlara nasıl ulaşılır?
Kampüslerde: Psikolojik Danışmanlık Birimi’ne gelerek ya da birimi arayarak bir akran danışmanla görüşmek istediğinizi belirtebilir ya da bu konuda daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yurtta: Akran Danışmanlar her gün Cuma hariç 18.00-19.00 saatleri arasında Bilgi Tophane Yurdu’nda Akran Danışmanlık Ofisi’nde (Bilgisayar Laboratuvarı, oda no.609) bulunacaklardır. Bu saatlerde ofislerine giderek görüşebilir ya da randevulaşabilirsiniz. 

E-posta yoluyla: akran.danisman@bilgi.edu.tr adresine adınızı, bölüm ve sınıf bilgilerinizi ve size ulaşılabilecek telefon numarasını da içeren bir e-posta göndererek bir akran danışmanla görüşmek istediğinizi belirtebilirsiniz. En yakın zamanda size ulaşılacaktır.