Cinsel Kimlik ve Cinsel Yönelim

güncelleme: yayınlama:

Konuşmacı: Klinik Psk.  Dr. Sinan Sayıt, Psy.D.
Tarih: 24 Nisan 2013, Çarsamba
Saat: 12:00-14:00
Yer: santralistanbul Kampüsü,  E2-109 

Herkesin cinsel bir kimliği ve cinsel bir yönelimi vardır. Herkesin kadın olmak ya da erkek olmakla ilgili farklı görüşleri ve deneyimleri olur. Birisinin cinsel kimliği veya yönelimi toplumun beklentilerine uymadığı zaman bu kişiden değişmesi veya gizlemesi beklenebilir. Buna uyulmadığında kişi dışlanabilir hatta tacize uğrayabilir. Toplumun olumsuz düşünceleri içselleştirilirse kişi kendinden büyük utanç duyabilir. 

Cinsel kimlik ve yönelim hakkında bilgi edinmek katılımcıların hem kendilerini hem de başka insanları anlamalarına yardımcı olacaktır.

Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından düzenlenen seminerde aşağıdaki konulara değinilecek ve katılımcıların soruları yanıtlandırılacaktır:

Cinsel kimlik nedir, nasıl gelişir? Kadınlık ve erkeklik ne demektir? Cinsel yönelim nedir, ne belirler? Lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüel terimleri hakkında yanlış bilinenler ve mitler Açılma (Coming out)  Heteroseksizm ve homofobi  Seminer, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerine açık ve ücretsizdir. Katılmak için Başvuru Formu'nu doldurup  PsyCounseling@bilgi.edu.tr adresine göndererek ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Kaydınız onaylandığı takdirde çalışmaya katılabilirsiniz.