Bahar Atölyeleri: Aşinalık

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 20-24 Nisan 2013
Yer: santralistanbul Kampüsü

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi'nin 20-24 Nisan 2013 tarihlerinde düzenleyeceği ”Bahar Atölyeleri”, mimarlık, tasarım ve sanat disiplinlerinden profesyoneller ve akademisyenleri bir araya getiren bir atölye çalışmasıdır. Program, uluslararası bir platform içerisinde disiplinlerarası üretim ve paylaşımı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Her yıl düzenlenmesi amaçlanan bu organizasyonun ikincisi; sanat, tasarım ve mimarlık öğrencilerini içeren disiplinlerarası atölyelerden ve seminerlerden oluşan beş günlük bir programdan oluşmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin santralistanbul Kampüsü'nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek bu atölyeler, BİLGİ öğrencilerinin yanı sıra Türkiye genelinden de katılıma açıktır. Bu seneki atölyenin tematik çerçevesi ‘Aşinalık’ olarak belirlenmiştir.

Bu yılki Bahar Atölyeleri; Design Academy Eindhoven, Made in Şişhane, Welsh School of Architecture, Studio Amita Vikrant, Green Geometries Laboratory, The Home Project ve Augmented Structures gibi okul, mimarlık ve tasarım ofisi ve organizasyonların mimar, tasarımcı ve akademisyenlerin yürütücülüğünde gerçekleşecektir.

Son Başvuru Tarihi: 14 Nisan 2013

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için: http://vernal.bilgi.edu.tr

Bahar Atölyeleri Vitra'nın ana sponsorluğunda ve Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla gerçekleştirilmektedir. 

Atölye Yürütücüleri:

Design Academy Eindhoven & Made in Şişhane
Nicole Dorsman // Peter van Casteren // Aslı Kıyak İngin

Welsh School of Architecture & Studio AmitaVikrant
Vikrant Tike // Nilüfer Kocabaş

Green Geometries Laboratory
Jaume Verdeguer Ruiz // Deniz Manisalı Leba // Melike Altınışık

The Home Project
Albio Nascimento // Kathi Sterzig

Augmented Structures
Refik Anadol // Alper Derinboğaz