BİLGİ Hukuk Fakültesi Öğrencisine İkinci Kez Uluslararası Ödül

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Aslı Gülüm “Martin Domke” En İyi Konuşmacı ödülü dalında mansiyon ödülünün sahibi oldu.

BİLGİ Hukuk Fakültesi öğrencisi Aslı Gülüm 22-28 Mart 2013 tarihleri arasında 20.'si düzenlenen Willem C. Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması’nda öğrencilerin bireysel savunma ve hitabet yeteneklerinin değerlendirilmesi üzerine verilen "Martin Domke" En İyi Konuşmacı mansiyon ödülünü kazandı.

Uluslararası ticari tahkim konularında geleceğin hukukçularını yetiştirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya bu yıl 67 ülkeden 292 takım katıldı. Bu yıl yarışmaya ikinci kez katılan İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni Prof. Dr. Yeşim M. Atamer, Garrett Gilmore ve Araştırma Görevlisi Başak Başoğlu gözetiminde çalışan ve Aslı Gülüm, Relin B. Malki, Yael Yahya, Zeynep Müge Erdoğmuş, Müge Uslu ve Yasemin Kabaklıoğlu’ndan oluşan bir takım temsil etti. 

Yaklaşık 1200 öğrencinin yarıştığı organizasyonda bireysel savunma ve hitabet yeteneklerinin değerlendirilmesi üzerine verilen "Martin Domke" En İyi Konuşmacı ödülü dalında yarışan Aslı Gülüm en başarılı yüzde onluk dilime girerek mansiyon ödülü (honorable mention) kazandı. Geçen yıl BİLGİ Hukuk Fakültesinin ilk defa katıldığı Farazi Ticari Tahkim Yarışması’nda takım üyelerinden Eda Beltan da aynı ödülü almıştı. Böylece, BİLGİ Hukuk Fakültesi son iki yılda Türkiye’ye ödül kazandırmış olan yegâne fakülte oldu. 

Alanının en kapsamlı ve en prestijli farazi dava yarışmalarından birisi olan Vis Uluslararası Farazi Ticari Tahkim Yarışması öncesinde çeşitli hukuk fakülteleri ve hukuk büroları tarafından öğrencilerin yarışmaya en iyi şekilde hazırlanmaları amacıyla ulusal ve uluslararası ön çalışmalar (pre-moot) organize edilmektedir. BİLGİ Hukuk Fakültesi Türkiye’den katılan takımlar arasında düzenlenen ulusal bir ön çalışmayı ilk defa geçen yıl başlatmıştır. Bu yıl da yine BİLGİ Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde bir İstanbul ön çalışması (pre-moot) organize edilmiştir. Bunun yanı sıra, BİLGİ Hukuk Fakültesi takımı Basel ve Düsseldorf’ta düzenlenen pre-moot organizasyonlarına da katılmıştır.