III. Lisansüstü Medya Çalışmaları Konferansı: Dijital Sınırlar ve Temsiliyet

III. Lisansüstü Medya Çalışmaları Konferansı: Dijital Sınırlar ve Temsiliyet

Tarih: 15 Haziran 2013
Yer: santralistanbul Kampüsü, E3-101

Medya, adaletsizlik, eşitsizlik ve ayrımcılık gibi toplumsal sorunların çözümünde mi, aşılmasında mı yoksa doğrudan daha yerleşik hale gelmesinde mi etkilidir? Bu bağlamda dijital ve sosyal mecralar nasıl bir rol oynamaktadır?

Geleneksel medyanın dönüşümü demokrasi, özgürlükler ve evrensellik kavramları çerçevesinde yeniden sorgulanmaya başlanmıştır. Medya çalışmaları son dönemde bu soruların yanıtlarının izini sürmektedir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü’nün bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Lisansüstü Medya Çalışmaları Konferansı bu yeni medya ekolojisini masaya yatırıyor.

Konferansın bu yılki açılış konuşmasını Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü öğretim üyesi ve bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Lemi Baruh yapacaktır.

Adayların 300 kelimelik bildiri özetlerini kısa özgeçmişleriyle birlikte, en geç 5 Mayıs 2013 tarihine kadar ipek.kotan@bilgi.edu.tr adresine göndermesi gerekmektedir. Tüm adaylara Mayıs’ın ikinci haftasında geri dönüş yapılacaktır.

Konferans dili Türkçe’dir ve genel katılıma açıktır.

#bilgimed2013