Dünya Ticaret Örgütü Bölgesel Dış Ticaret Politikası Eğitim Programı

güncelleme: yayınlama:

Açılış Töreni ve  Açık Oturum: 13 Mayıs 2013, Pazartesi
Saat: 14:00-17:30
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301 

Orta ve Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kafkasya (CEECAC) ülkeleri dış ticaret bürokratlarına yönelik olarak düzenlenen eğitim programının Açılış Töreni ve “Ekonomik Krize Cevap Olarak Dış Ticaret: Türkiye, AB, Rusya ve Partnerlerinin Dış Ticaret Stratejileri” bağlamında gerçekleştirilecek Açık Oturum'un katılımcıları:

Hüsnü Dilemre (TC Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürü) Samer Seif El Yazal (Dünya Ticaret Örgütü Teknik Eğitim ve İşbirliği Dairesi Orta ve Doğu Avrupa ve Orta Asya Masası Şefi) Prof. Sergei Sutyrin (St. Petersburg Üniversitesi Dünya Ekonomisi Bölümü Başkanı, DTÖ Kürsü sahibi)  Lothar Ehring (AB Komisyonu Dış Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Baş Danışmanı)

DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ BÖLGESEL DIŞ TİCARET POLİTİKASI EĞİTİM PROGRAMI

Tarihler: 13 Mayıs-5 Temmuz 2013
Yer: DoubleTree by Hilton İstanbul Old Town Oteli

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Dünya Ticaret Örgütü Eğitim ve Teknik İşbirliği Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlediği Eğitim Programı, Türkiye’nin de yer aldığı Orta ve Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kafkaslar bölgesinde (1)  yer alan ülkelerin dış ticaret bürokratlarının Dünya Ticaret Örgütü’ne dair bilgilerini geliştirmeyi, DTÖ belgelerine erişimini ve bunlardan yararlanmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Aynı zamanda DTÖ uzmanlarının bölge akademisyenleri ile iletişim ağı kurmalarına yardımcı olmayı da hedefleyen İstanbul Bilgi Üniversitesi, DTÖ ve TC Ekonomi Bakanlığı işbirliğinde 2010 yılından beri düzenlenmekte olan Bölgesel Ticaret Politikası Eğitim Programı ile yaklaşık 70 devlet görevlisine eğitim verildi. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Hukuk Fakültesi, Dünya Ticaret Örgütü’nün en önemli hedeflerinden olan ülkelerin ticari kapasitelerini arttırma çalışmaları kapsamında teknik yardım ve eğitim sunmak üzere dünya genelinde işbirliği yaptığı 7 akademik kurumdan biri olup DTÖ sadece Dünya Ticaret Örgütü konularında akademik ve teknik uzmanlığa sahip üniversitelerle ortaklık kurmaktadır. DTÖ tarafından Akademik Koordinatör olarak tayin edilen İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Artıran’ın yöneticiliğini yaptığı programda, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Gül Okutan da davetli akademisyen olarak görev alacak.

Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, Cenevre’de DTÖ tarafından düzenlenen üç aylık ileri dış ticaret eğitim programına kayıt hakkı kazanacaklar.

Eğitim Programı içerisinde ayrıca Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgede ve uluslararası ticaret konjonktüründe artan önemi ve Rusya’nın Dünya Ticaret Örgütü’ne üyeliği ve hizmetler sektöründe ticaretin serbestleştirilmesi konularını kapsayacak iki açık oturum düzenlenecektir.

(1) Afganistan, Azerbaycan, Arnavutluk, Belarus, Bosna-Hersek, Ermenistan, Gürcistan, Hırvatistan, İran İslam Cumhuriyeti, İsrail, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Sırbistan, Tacikistan, Türkiye ve Ukrayna


Ayrıntılı bilgi için:
Pınar Çağlı, LL.M (Bölgesel Dış Ticaret Eğitim Programı Akademik Asistanı)
0 212 311 51 47 /  pinar.cagli@bilgi.edu.tr

DTÖ web sitesi: http://gtad.wto.org/project.aspx?prjCode=RTPC13/6