Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi-56

"Avrupa Birliği Hukukunda Tarım Ürünleri ve Gıda Maddeleri Üzerindeki Coğrafi İşaretlerin Korunması"

Konuşmacı: Dr.Didem Özgür (İstanbul Teknik Üniversitesi Avrupa Birliği Merkezi Araştırma Ofisi)
Tarih: 5 Haziran 2013, Çarşamba
Saat: 19:00-21:00
Yer: Dolapdere Kampüsü,  Sinema Salonu

Toplantıda Avrupa Birliği'nin 14 Aralık 2012 tarihinde yayınladığı 1151/2012 sayılı Tüzük ile tarım ürünleri ve gıda maddeleri üzerindeki coğrafi işaretlerin korunması ile ilgili Avrupa Birliği mevzuatında yapılan değişiklikler ve ilgili düzenlemelerin uygulamaya etkileri incelenecektir.

Atölye’de ayrıca 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında KHK'nın ilgili hükümlerinde yapılması gündemde olan değişiklikler kapsamında, Türk coğrafi işaretler mevzuatının Avrupa Birliği mevzuatına uyumu konusu üzerinde de durulacaktır.

Coğrafi işaretlerin korunması ilişkin hukuki tablonun Avrupa ve ülkemizdeki güncel halini   öğrenme ve tartışma imkanı bulunacaktır.

İletişim için: (212) 311 52 92 / RC-IPL@bilgi.edu.tr / eda.cataklar@bilgi.edu.tr

Toplantıya katılım herkese açık olup, herhangi bir prosedüre tabi değildir.

Not: İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nün ana giriş kapısının yeri değişmiştir. Girişlerin, arka kapıdan yapılması gerekmektedir. (Pir Hüsamettin Sok. No:20; Benzin istasyonunu geçtikten sonra, sağdaki ilk sokak)