BM Genel Sekreteri Gençlik Elçisi Ahmad Alhendawi BİLGİ’de

güncelleme: yayınlama:

Konuşmacı: Ahmad Alhendawi (Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Gençlik Elçisi)
Tarih: 8 Ekim 2013
Saat: 18.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi Seminer Odası

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un Gençlik Elçisi Ahmad Alhendawi, mezunu olduğu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü ile CIFE tarafından yürütülen İleri Avrupa Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı’nın 2013-2014 Akademik Yılı ilk dersini vermek üzere BİLGİ'ye geliyor. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü ve CIFE’in yürüttüğü İleri Avrupa Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler Programı’ndan master derecesine sahip olan 1984 Ürdün doğumlu Ahmed Alhendawi, 2013 Ocak ayında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Gençlik Elçisi olarak atandı. Alhendawi’nin misyonu, bugüne kadarki en büyük genç nüfusu barındıran dünyamızdaki 1,9 milyar gencin ihtiyaçlarına seslenecek politikalar geliştirmek. 

Gençliğin ihtiyaçlarına cevap vermek, Birleşmiş Milletler’in önümüzdeki beş yıllık aksiyon planında yer alan en önemli beş öncelikten biri. BM Genel Sekreteri’nin Gençlik Elçisi olarak yeni belirlenen bu pozisyon da Birleşmiş Milletler’in bu konuya verdiği önemin bir göstergesi.  Ahmad Alhendawi, "The UN's Committment to Youth in the 21st Century" konulu bir konuşma yapacağı açılışta, 21. yüzyılda BM’in gençlik konusuna verdiği bu öncelik ve çalışmalardan bahsedecek.  Ahmad Alhendawi Kimdir? Ahmad Alhendawi ulusal, bölgesel ve uluslararası alanda tanınan Ürdünlü bir gençlik politikaları savunucusu. Alhendawi, Genç Sosyal Girişimci olarak Washington’daki Uluslararası Gençlik Vakfı tarafından “Youth Action Net Fellowship” payesine layık görüldü. Ürdün’deki birçok gençlik konseyinin yanı sıra merkezi New York’da bulunan Uluslararası Gençlik Konseyi’nin de kurucularından. Gençlik ve sivil toplum üzerine makale ve raporları  da bulunan Alhendawi 2013 Ocak’ta BM Gençlik Elçisi olarak atandığı pozisyonundan önce  Arap Ülkeleri İşbirliği Organizasyonu’nun Gençlik Politikaları Danışmanı, Arap Gençlik ve Spor Bakanlığı Konseyi Teknik Sekreteri, Irak’daki BM Nüfus Fonu ofisi ile ortak Ulusal Gençlik Politikası projesinde Takım Lideri ve Danimarka Gençlik Konseyinin Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki projelerinin Bölgesel Danışmanı olarak görev aldı.