Seminer: “Fransa’da Eğitim ve Yaşam”

Konuşmacı: Dr. Belgin Bilge

Tarih: 8 Kasım, Cuma  2013
Saat:13:00-15:00
Yer: santralistanbul Kampüsü, ÇSM-504

“Fransa’da Eğitim ve Yaşam” semineri BİLGİ Uluslararası Merkez tarafından düzenlenmektedir.

Dr. Belgin Bilge orta öğrenimini Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi’nde, lisans eğitimini de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdikten sonra Fransa’da Besançon’da ikinci lisans programını tamamlamıştır. Devamında, Paris Sorbonne Üniversitesi’nde İletişim ve Medya Sosyolojisi dallarında iki yüksek lisans programını eş zamanlı olarak bitiren Dr. Belgin Bilge, Paris Sorbonne Üniversitesinde doktora çalışması yapmıştır. Bu doktora çalışması o yıl Fransa’da gerçekleştirilen tüm doktora çalışmaları arasında yapılan yarışmada Sorbonne Üniversitesi’ni temsil etmiş ve birincilik ödülünü kazanarak değişik kuruluşların ödülleriyle de ayrıca taltif edilmiştir. Fransızca, İngilizce ve İtalyanca bilen Dr. Belgin Bilge halen Paris Sorbonne ve ISC Paris Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.