Panel: “Lozan Mübadelesinin Sosyal ve Kültürel Yansımaları”

güncelleme: yayınlama:

TÜYAP 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda 

Tarih: 9 Kasım 2013, Cumartesi
Saat: 12.00-13.00
Yer: TÜYAP Kitap Fuarı, Büyükada Salonu

Yöneten: Fahri Aral
Konuşmacılar: Ayhan Aktar, Elçin Macar

 “Lozan Mübadelesinin Sosyal ve Kültürel Yansımaları” paneli, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenmiştir.


Bu sene düzenlenen 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’na 13. kez katılan İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, 450’ye varan kitap sayısıyla sadece Türkiye’de değil, dünyada da akademik yayıncılıkta öncü bir rol oynamaktadır. Her sene artan bir rağbetle okuyuculara hizmet veren yayınevinin bu fuarda, son dönemde yayınlamış olduğu eserlerden biri olan Sinan Çağı: Osmanlı İmparatorluğu’nda Mimarî Kültür en çok ilgi gören kitaplar arasında yerini almaktadır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Fahri Aral’ın küratörlüğünü ve tasarımını Sadık Karamustafa’nın üstlendiği, James Robertson’un İstanbul’u tüm gerçekliğiyle, eşsiz güzellikleri ve sayısız ilginçlikleriyle çelişkilerin bir arada yaşadığı bir şehir olarak objektifine yansıttığı kareler, “James Robertson’un Objektifinden 19. yüzyıl İstanbul’u” sergisi fuarda ziyaretçilerle buluşacaktır.

Üniversitemiz Yayınevi'nin TÜYAP Kitap Fuarı’ndaki yeri:  Salon-3, 309 no'lu stand

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi/Büyükçekmece
www.istanbulkitapfuari.com