Hukuk Fakültesi öğrencimiz Avrupa Konseyi Dünya Demokrasi Forumu’nda

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Direnç Bada dünya siyasetçilerinin, sivil toplum liderlerinin, hukukçuların ve genç aktivistlerin davetli olduğu Avrupa Konseyi Dünya Demokrasi Forumu (World Forum for Democracy)’na delege seçildi.

Fransa'nın Strasbourg kenti 27-29 Kasım 2013 tarihleri arasında Avrupa Konseyi himayesinde düzenlenecek Dünya Demokrasi Forumu’na ev sahipliği yapacak. Forum dünyanın dört bir yanından siyasileri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini, hukukçuları, akademisyenleri, gazetecileri ve gelecek vaat eden genç aktivistleri bir araya getirecek. 

Bu sene ikincisi düzenlenen forumun başlığı "Demokrasiyi yeniden tanımlamak: Dijital çağda kurumlarla ve yurttaşlarla iletişim” olacak. Açılışkonuşmasını Nobel Barış Ödülü Komitesi Başkanı ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’ın yapacağı foruma İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Direnç Bada da delege seçildi. 

Bada, Avrupa Konseyi Türkiye Daimi temsilcisi Engin Soysal’ın katıldığı forumun davetli tek Türk delegesi. Bada “Katılımcı demokrasi ve siyasipartiler için zorluklar”  ve "Olaylarda çözüm odaklı gazetecilik”  başlıklı oturumlarda delege olarak tüm siyasi liderler ve temsilcilerle eşit oy hakkına sahip olacak. 

BİLGİ Hukuk’un verdiği eğitimin toplumu anlamlandırmaya çalışan, sorgulayıcı ve eleştirel düşünceye önem veren bir disipline sahip olduğunu vurgulayan Bada, bu eğitimin kişisel gelişimine etkisi olduğunu belirtti. Bada, foruma delege seçilmesine ilişkin şunları söyledi: “Dünya Demokrasi Forumu'na dünyanın dört bir yanından katılacak olan siyasetçiler, uluslararası kurumve kuruluş yöneticileri, akademisyenler, yazar ve gençlik temsilcileriyle teknolojik gelişmelere beraber değişen demokrasi anlayışını tartışacak olmam heyecan verici bir deneyim olacak. Farklıkültür ve anlayışlardan insanlarla demokrasinin değerlerini ve gidişatını gençlik temsilcisi olarak tartışma imkanı yakalamanın bana önemli bir deneyim sunacağını düşünüyorum” dedi.

Direnç Bada geçtiğimiz yıl da Avrupa Genç Hukukçular Derneği (ELSA) İstanbul Şube Başkanlığını da yapmıştı.