BİLGİ Sinema Kulübü Film Gösterimleri (Aralık 2013)

güncelleme: yayınlama:

Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-207

Aralık ayı programı:
6 Aralık 2013, Cuma
16.00 – Apichatpong Weeresethakul’un Kısa Filmlerinden Bir Seçki
18.00 - Tropichal Malady

13 Aralık 2013, Cuma
16.00 - Where Does Your Hidden Smile Lie?
18.00 - Sicilia!

20 Aralık 2013, Cuma
16.00 - Extreme Private Eros: Love Song (1974)
18.00 - The Emperor’s Naked Army Marches On

27 Aralık 2013,Cuma
16.00 - Suzaku
18.00 - The Mourning Forest

www.bilgisinema.com

Rezervasyon:
Koltuk sayısı kısıtlı olduğu için bilgi@bilgisinema.com adresine e-posta göndererek rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Ulaşım: 
santral
istanbul Kampüsü’ne ulaşım için shuttle saatleri:  http://www.bilgi.edu.tr/tr/universite/ulasim/shuttle 


FİLMLER HAKKINDA:

Apichatpong Weeresethakul’un Kısa Filmlerinden Bir Seçki

2010 yılında Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives filmiyle Cannes'da Altin Palmiye kazanan Taylandlı yönetmen Apichatpong Weerasethakul, dünyanın önde gelen yenilikçi yönetmenlerinden biri olarak tanınıyor.

BİLGİ Sinema olarak, yönetmenin bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu, kendine has uslubu ile sinemada benzerine güü rastlanabilecek etkileyicilikteki deneysel kısa filmlerinden oluşan bir seçki hazırladık.

Not: Filmler İngilizce altyazılı olarak gösterilecektir.


Tropichal Malady

Tropical Malady, Apichatpong'un diğer filmleri gibi iki bölüme ayrılan bir iş. Filmin ilk bölümünde, birbirlerine ilgi duyan iki erkeğin, taşrada geçirdiği güneşli ve huzur dolu anları anlatılırken, ikinci bölümünde bir ormanın derinliklerinde yaşanan huzursuz bir yolculuğu anlatıyor.

Yöresel efsanelerden beslenen Tropical Malady, iki erkeğin beklenmedik tesadüfler ışığında tutkularına keşfetmesine dair bir film.

2004 yılında Cannes Film Festivali'nde yarışan ilk Tayland filmi özelliği taşıyan film, aynı sene Cannes'da Jüri Özel Ödülü kazanmıştı.

Yönetmen: Apichatpong Weerasethakul / Oyuncular: Banlop Lomnoi, Sakda Kaewbuadee, Huai Dessom / Tayland - Fransa - Almanya - İtalya / 2004 / DVD / Renkli / 118´ / Tayca / Türkçe altyazılı


Where Does Your Hidden Smile Lie?

Where Does Your Hidden Smile Lie? Portekiz'in önde gelen sinemacılarından Pedro Costa'nın, sinema tarihinde önemli bir yer edinmiş olan Huillet & Straub'un Sicilia! filminin kurgu aşamasını, yönetmenlerin sinemaya bakış açılarını ve düşünüş biçimlerini ortaya koyarak seyirciye sunmaktadır.

Yönetmen: Pedro Costa / Oyuncular: Danièle Huillet, Jean-Marie Straub / İtalya & Portekiz / 2001 / DVD / Renkli / 104´ / İtalyanca & Fransızca / İngilizce altyazılı

Sicilia!

Uzun bir süre New York'ta yaşadıktan sonra ana vatanı olan Sicilya'ya dönen bir adamın, dönüşü sırasında yaşadıklarını, çevresi ile olan ilişkini anlatan Sicilia!, sinema tarihinde kendilerine has tarzları ile yer edinen, Jean-Marie Straub ve Danièle Huillet'in önemli filmlerinden biri.

Yönetmen: Danièle Huillet & Jean-Marie Straub / Oyuncular: Gianni Buscarino, Angela Nugara, Vittorio Vigneri / İtalya - Fransa - İsviçre / 1999 / DVD / Siyah & Beyaz / 76´ / İtalyanca / İngilizce altyazılı

Extreme Private Eros: Love Song (1974)

1972 yılında, Miyuki eski sevgilisi Kazuo'ya, oğullarını yanına alıp Okinawa'ya gitmeye karar verdiğini söyler. Bunun üzerine Kazuo, Miyuki'yi Okinawa'da ziyaret edişlerinde kaydetmeye ve ziyaretlerini bu yolla anlatmaya karar verir. İlk seferinde Miyuki, hoşlandığı biri ve ev arkadaşı olan Sugako ile yaşamaktadır. Bir sonrakinde ise, bir barda çalışmakta ve Paul adında siyah bir Amerikan askeri ile beraberdir. Bir kez de Kazuo, kız arkadaşı Sachiko'yla birlikte gelir ve Miyuki'yi, oğlu, barda çalışan diğer kızlar ve Sachiko ile beraber görürüz. Miyuki, hamile olarak Tokya'ya dönüp kendi başına melez bir çocuk dünyaya getirdiği sırada Kazuo ve Sachiko onu gene filme çekmektedir. Miyuki kadınlardan oluşan bir komüne katılır, hayattaki fırsatlardan bahsedip anneliğin keyfini çıkarır ve geleneksel bir aile kurmaya olan ilgisizliğini ortaya koyar. Bütün bunlar olurken filmi yapanın acaba belirli bir bakış açısı var mıdır?

Yönetmen: Kazuo Hara / Oyuncular: Kazuo Hara, Miyuki Takeda, Sachiko Kobayashi / Japonya / 1974 / DVD / Siyah & Beyaz / 98´ / Japonca / İngilizce altyazılı

The Emperor’s Naked Army Marches On

Yapımı beş yıl sürmüş olan bu belgesel, İkinci Dünya Savaşı'nda Yeni Gine Cephesi'nde savaşmış olan savaş gazisi Kenzo Okuzaki'yi ve yaşadıklarını anlatmaktadır. Geçmişin, hafızanın, güvenilmez olduğuna dair gerçeği keşfetmiş olan Okuzaki, savaş suçlarını protesto etme amaçlı İmparator Showa'ya sapanla attığı çelik toplarla kötü ün edinmiş biridir ve bu süreçte ancak savaştaki vahşeti gururla kabul eden eski çavuş Yagamata ile yüzlemesiyle bir ilerleme kaydedebilecektir.

Berlin Film Festivali'nde Caligari Ödülü kazanmış olan The Emperor's Naked Army Marches On, Japonya menseli efsanevi belgesel yönetmeni Kazuo Hara'nın en önemli filmlerinden biri olarak gösteriliyor.

Yönetmen: Kazuo Hara / Oyuncular: Kenzo Okuzaki, Riichi Aikawa, Masaichi Hamaguchi / Japonya / 1987 / DVD / Renkli / 122´ / Japonca / Türkçe altyazılı

Suzaku

Japonya'nın taşrasında yaşayan ve geçimlerini kereste ile sağlayan bir ailenin yaşantısına odaklanan film, aile bireylerinin bazı ekonomik ve sosyal tercihler sebebiyle yaşadiğı trajediye odaklaniyor.

Naomi Kawase, Suzaku filmiyle Cannes'da kazandığı 'Altın Kamera' ile bu ödülü kazanan en genç yönetmen unvanına sahip oldu.

Yönetmen: Naomi Kawase / Oyuncular: Y Kotaro Shibata, Yasuyo Kamimura, Chiyoko Baba / Japonya / 1997 / DVD / Renkli / 95´ / Japonca / Türkçe altyazılı

The Mourning Forest

Ufak bir huzurevinde çalışan bir hastabakıcı, hastalarından birini arabayla taşraya gezmeye götürür, fakat ikilimiz gezinti sırasında, iki günlük yorucu ve aydınlatıcı bir yolculuğa çıkacakları bir ormanda mahsur kalırlar.

The Mourning Forest, Cannes Film Festivali'nde Buyuk Odul (Grand Prize) ile odullendirildi.

Yönetmen: Naomi Kawase / Oyuncular: Yôichirô Saitô, Kanako Masuda, Kanako Masuda, Shigeki Uda / Japonya & Fransa / 2007 / DVD / Renkli / 97´ / Japonca / Türkçe altyazılı