“Okulda Avrupa Değerleri” Projesi Lansman Konferansı

Tarih: 20 Şubat 2014, Perşembe
Saat: 10.00-13.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301

Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi “Okulda Avrupa Değerleri” projesinin çalışmaları geçtiğimiz yıl sonunda, İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ve Öğretmen Akademisi Vakfı ortaklığıyla yürütülmekte ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.

36 ay sürecek olan proje kapsamında, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İstanbul’daki ilkokul, lise ve meslek lisesi öğretmen ve öğrencilerine yönelik AB entegrasyonu ve Avrupa değerleri gibi konuları içeren eğitimler, öğretmen çalıştayları ve öğretmenler için metodoloji ve meslek içi eğitimler gerçekleştirilecektir.

Öğretmenler, akademisyenler, öğrenciler ve alanda çalışan eğitim uzmanlarının bilgi ve deneyimlerinden yararlanılması amaçlanan konferansın açılış konuşmalarını İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver yapacaklar.

LCV: Aslı Aydın
asli.aydin@bilgi.edu.tr

PROGRAM:

10.00 – 10.20  Açılış Konuşmaları
Prof. Dr. Remzi Sanver (Rektör, İstanbul Bilgi Üniversitesi)
Dr. Muammer Yıldız (İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü)

10.20 – 11.00  Panel
Prof. Dr. Ayhan Kaya (AB Enstitüsü Müdürü, İstanbul Bilgi Üniversitesi)
“Öğretmenlerde Avrupa Birliği Algısı Konulu Araştırmanın Sunumu”

Doç. Dr. Kenan Çayır (Sosyoloji Bölümü Başkanı, İstanbul Bilgi Üniversitesi)
“Türkiye'de Öğretmen Eğitimi ve Avrupa Değerleri”

Dr. Emel Uysal (Uzman Eğitimci, Öğretmen Akademisi Vakfı)