Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri (4 Haziran)

"Maddi Hukuk Açısından Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’da Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı"

Tarih: 4 Haziran 2014
Yer: Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu

Konuşmacı: Yrd. Doç. Dr. Kerem Cem Sanlı (BİLGİ Hukuk Fakültesi)

Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rekabet Hukuku ve Politikası Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenmektedir.

Seminere, konuyla ilgilenen herkes davetlidir.

Katılım için: rhm@bilgi.edu.tr

Program ücreti ve başvuru süreci için tıklayınız.

Başvuru formu için tıklayınız.

Program hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

GERÇEKLEŞTİRİLEN SEMİNERLER:

28 Mayıs 2014: "Rekabet İhlallerine Karşı Kolektif Tazminat Davalarına İlişkin AB Çalışmaları ve Bunların Türk Hukuku Bakımından Değerlendirilmesi"
Eda Şahin (Queen Mary Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doktora Programı Öğrencisi)

21 Mayıs 2014: "Teşebbüsler Arasında Azınlık Pay Sahipliği ve Ortak Yöneticiye Sahip Olma Durumlarının Rekabet Hukuku Açısından Değerlendirilmesi"
Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Eroğlu (Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

14 Mayıs 2014: "ABD ve Avrupa’daki e-Kitap Sorusturmaları ve Bir Dikey Sınırlama olarak Most Favoured Customer (Nation) Kayıtlarının Rekabet Analizi"
Dr. Kadir Baş (Marmara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi)

7 Mayıs 2014: "Avrupa Birliği’ndeki Yeni Otomotiv Sektörü Grup Muafiyeti Tüzüğü ve bu Tüzüğün Türk Hukuku Açısından Yansımaları"
Dr. Metin Kanmaz (RDM Rekabet Danışmanlık)

30 Nisan 2014: "İdari Yargının Rekabet Hukuku: Turkcell, Biletix, Türk Telekom, THY ve diğerleri"
Av. Haluk Arı (Midas Danışmanlık)

16 Nisan 2014: "Rekabet Kurumu Perspektifinden Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’da Öngörülen Değişiklikler"
Ali Demiröz (Rekabet Baş Uzmanı, Kıdemli Koordinatör Rekabet Kurumu)

9 Nisan 2014: "Telekomünikasyon Sektöründe Rekabet Kurulu'nun Yetkisi: Danıştay Kararları Sonrasında Yeni Durum"
Ümit Nevruz Özdemir (Rekabet Uzmanı, Rekabet Kurumu)

2 Nisan 2014: "Rekabet Hukuku Uygulamalarında Teşebbüslerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nden ve Anayasa'dan Doğan Hakları ve Bu Hakların Uygulamaya Etkileri "
Av. Bahadır Balkı (Actecon)

26 Mart 2014: "Rekabet Hukuku’nda Yaptırım Politikası’na Geri dönüş mü? Ceza Yönetmeliği Taslağı Hakkında”
Yrd. Doç. Dr. Kerem Cem Sanlı (BİLGİ Hukuk Fakültesi)

19 Mart 2014: “Rekabet Hukukunun İlaç Pazarlarındaki ‘Gecikme için Öde (Pay for Delay)’ Aranjmanlarına Uygulanması: FTC v. Actavis Sonrasında Nereye?”
Av. Gönenç Gürkaynak (ELİG Ortak Avukat Bürosu)

12 Mart 2014: "Piyasa Ekonomilerinde Rekabet Otoritelerinin Aşırı Fiyatlandırmaya Müdahalesi: Tüpraş-Opet Kararı"
Prof. Dr. İ. Yılmaz Aslan (İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

5 Mart 2014: "Rekabet Hukukuna Giriş"