Müzik Bölümü Özgür Doğaçlama Konserleri-II

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 4 Nisan 2014, Cuma
Saat: 19.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, Müzik Bölümü-Kayıt Stüdyosu (E1-124)

Sanatçılar: Bob Ostertag, Tolga Tüzün,Korhan Erel

Bob Ostertag, 1-4 Nisan tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nün konuğu oluyor. Üç gün sürecek seminer ve aktivitelerde Ostertag; besteci/icracı, beden/makine, müzisyen/dinleyici, kayıt/canlı, sanat/politika arasındaki değişken ilişkileri detaylıca ele alacak. Ardından 4 Nisan Cuma günü BİLGİ Müzik Doğaçlama Konserleri'nin ikincisinde Tolga Tüzün ve Korhan Erel eşliğinde bir de konser verecek.

Besteci, icracı, tarihçi, enstrüman tasarımcısı, gazeteci, aktivist ve kano öğretmeni olan Bob Ostertag'in işlerini  sınıflandırıp özetlemek zor. 21 CD'lik müzik, iki film ve üç kitabı bulunan Ostertag'in güncel politika hakkındaki yazıları  tüm kıtalarda ve birçok dilde yayınlandı. Müzik ve video performans alanlarındaki kendi tasarımı enstrümanlarıyla dikkat çeken Bob Ostertag, tüm dünyada müzik, film ve multimedya festivallerinde yer aldı. Beraber çalıştığı birbirinden bambaşka isimler arasında; Kronos Quartet, avant-garde sanatçı John Zorn, heavy metal yıldızı Mike Patton, cazın önemli isimlerinden Anthony Braxton, punk rockçı Lynn Breedlove, Quebecois film yapımcısı Pierre Hébert ve daha bir çok isim bulunuyor. Bob Ostertag, Mart 2006'da, tüm kayıtlarını Creative Commons lisansı kapsamında ücretsiz olarak indirilebilir olarak sundu. 

Ostertag daha önce STEIM (Amsterdam), Mills College (Oakland), Guelph Jazz Festival (Toronto), Shristi (Bangalore) ve Run Run Shaw Creative Media Center (Hong Kong) gibi önemli merkezlerde benzer sunumlarda bulundu.