Görsel İletişim Tasarımı Özel Yetenek Sınavı 2014 (2.Etap)

güncelleme: yayınlama:
Görsel İletişim Tasarımı Özel Yetenek Sınavı 2.Etap Sonuçları için tıklayın. ************************************* Başvuru,  Portfolyo ve Portfolyo Projesi Teslim Dönemi:  05 Ağustos - 08 Eylül 2014
Yazılı Kültür ve Yetenek Sınavı: 09 Eylül 2014 (11.00-12.30)
Mülakat: 10-11 Eylül 2014
Yer: santralistanbul Kampüsü 

Burs İmkânları:
Giriş Sınavı sonuçlarına göre, kesin kayıt yaptırmak üzere davet edilecek tüm başarılı adaylara  % 50  burs imkânı sunulacaktır.

Görsel İletişim Tasarımı Lisans Programı Özel Yetenek Sınavı ön kayıt başvurusu için lütfen tıklayınız

 Gerekli evraklar:
• Başvuru formu ( Web sayfasından online başvuru yapıldıktan sonra olarak alınan form çıktısı) 
• YGS Sonuç belgesi 
• Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
• 2 adet fotoğraf 
• Ön kayıt ücret ödendi belgesi (ön kayıt ücreti olan 100 TL’nin adayın TC kimlik no’su ve adına yatırıldığını belirten dekontun aslı)

Not: Evraklarını tamamlayan öğrencilerin, başvuru döneminde (sınav gününden önce) evraklarını İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü (ÇSM binası, Z-112) Öğrenci İşleri Ofisi’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

Önkayıt ücreti olan 100 TL, Garanti Bankası veya Vakıf Bank’a yatırılabilir.

Hesap bilgileri:
Garanti Bankası Çağlayan Şubesi / IBAN NO: TR20 0006 2000 4030 0006 2013 02
Vakıfbank Esentepe Şubesi / IBAN NO: TR03 0001 5001 5800 7300 0689 56

Portfolyo ve Portfolyo Projesi:
Bu sene, adaylardan kendi yaptıkları çalışmalarını biraraya getiren Portfolyo’larına ek olarak,'YİNELENME - REPETITION' kavramı çerçevesinde Görsel İletişim Tasarımı disiplinleri ile bir Portfolyo Projesi üretip teslim etmeleri beklenmektedir.

Buna göre;

Portfolyo Projenizi, yinelenen şekil ve motifler, geometrik sistemler, çevrenizde tekrar eden davranış ve hareketler gibi 'YİNELENME - REPETITION' kavramını yansıtabileceğiniz bağlamlar üzerine kurmanız bekleniyor. Portfolyo Projenizi geliştirmek için fikrinizi ve becerinizi en iyi yansıtacağınızı düşündüğünüz mecrayı (çoklu ortam tasarımı, yayın tasarımı, canlandırma, tipografi, fotoğraf ve video tasarımları, arayüz ve etkileşim tasarımı, oyun tasarımı, kavramsal tasarım, yeni medya, akıllı ürün veya mekan tasarımlarından birini) seçebilirsiniz.

Portfolyo ve belirtilen kavrama göre gerçekleştirilmiş Portfolyo Projesi teslimi, adayların başvurularını destekleyip, burs şanslarını artıran önemli bir değerlendirme kriterini oluşturacaktır.

Tüm Portfolyo ve Portfolyo Projeleri 'ONLINE' (blog, kişisel web sitesi, vb.) formatta olup, adayların bunların ikisinin bulunduğu tek bir URL. adresini 5 Ağustos-8 Eylül 2014 tarihleri arasında vcdportfolyo@bilgi.edu.tr adresine, KONU olarak "VCD_2014_İSİM_SOYAD" ile göndermesi gerekmektedir.

Geç yapılan teslimler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Flash disk, CD, DVD, vb. medyalara kaydedilerek elden veya e-mail aracılığıyla ekli gönderilmiş PDF, JPEG, vb. formatlı dosyalar ve bilgisayara indirilmek üzere web'e yüklenmiş dosya linkleri kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Giriş Sınavı’nın yapılacağı yerin adresi ve ulaşım bilgileri:
santralistanbul Kampüsü 
Eski Silahtarağa Elektrik Santralı 
Kazım Karabekir Cad. No:2/13 34060 Eyüp/İstanbul

Kabataş Vapur İskelesi - Hekimoğlu Ali Paşa Çeşmesi önü saat 08:00’den itibaren santralistanbul Kampüsü'ne ücretsiz servis kalkmaktadır. Shuttle saatleri için tıklayın.

Ayrıntılı bilgi için: (212) 311 77 57

**************************

Görsel İletişim Tasarımı Özel Yetenek Sınavı 1.Etap Sonuçları için tıklayın.