Sivil İtaatsizlik ve İnsan Hakları Hukuku Atölyesi

Tarih: 24-25-26 /28-29 Nisan 2014
Yer: Dolapdere Kampüsü, 230

Konuşmacı: Doç. Dr. Nergis Canefe (York Üniversitesi)

York Üniversitesi (Kanada) Siyaset Bilimi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nergis Canefe, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde konuk öğretim üyesi olarak Sivil İtaatsizlik ve İnsan Hakları Hukuku (Civil Disobedience and Human Rights Law) üzerine beş günlük bir seminer programı gerçekleştirecektir.

• İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Hukuk, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji ve Erasmus programlarının 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri ile yüksek lisans öğrencilerinin katılımına açıktır.
• Başvuracakların iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.
• Programa belli sayıda öğrenci kabul edilebileceği için, başvurularda öncelik sırası dikkate alınacaktır.
• Programı başarıyla tamamlayan tüm öğrencilere sertifika sunulacaktır.
• Seminerler 24-25-26 Nisan tüm gün, 28-29 Nisan akşamüstü saatlerinde (18:00-21:00) üç saatlik oturumlar şeklinde gerçekleştirilecektir.

Başvuruların Hukuk Fakültesi Sekreterliği’ne (Filiz Geçgin filiz.gecgin@bilgi.edu.tr / 212-3115109) iletilmesi gerekmektedir.

Programın yürütülmesiyle ilgili ayrıntılar konusunda, Yrd. Doç. Dr. Gökçe Çataloluk (gokce.cataloluk@bilgi.edu.tr ) ve Arş. Gör. Ezgi Taboğlu’ndan (ezgi.taboglu@bilgi.edu.tr ) bilgi alınabilir.

Nergis Canefe:
“Nergis Canefe (Ph.D York, 1998, SJD candidate, Osgoode Hall Law School) is Associate Professor of Political Science, Public Policy and Law at York University, and associate director of Centre for Refugee Studies. Her areas of interest are transitional justice, memory and trauma, minority and human rights, critical citizenship studies, and crimes against humanity. She has more than fifty scholarly articles in books and journals including Citizenship Studies, Nations and Nationalism, Balkanologie, Turkish Studies and Rethinking History. She published a co-edited volume Turkey and the European Integration (Routledge 2004) and a volume in Turkish titled Citizenship, Identity and Belonging: Limits of Turkish Nationalism (Bilgi University, 2006). She is currently working on a manuscript on Crimes Against Humanity in International Law.”