VI. Türkiye Yayıncılık Kurultayı

Tarih: 8-9 Mayıs 2014, Perşembe-Cuma
Saat: 10.30-18.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin birlikte düzenledikleri "VI. Türkiye Yayıncılık Kurultayı" açılış konuşmalarını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Abdurrahman Arıcı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Remzi Sanver ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Metin Celal Zeynioğlu yapacaklardır.

Yayıncılık dünyasında gelenekselleşen ve iki yılda bir yapılan Türkiye Yayıncılık Kurultayı’nda alınan kararların büyük bir bölümü uygulamada da işlevini yerine getirmiş, Türkiye’de yayıncılık sektörünün temel sorunlarının çözülmesi ve sektörün dikkat çekici bir gelişme çizgisi göstermesinde önemli bir etkiye sahip olmuştur.

İlgilenen herkese açık olan ve iki gün sürecek kurultayda, “Kitapta Sansür, Otosansür/Fiili Sansür”, “Eğitim Yayıncılığının Geleceği”, “Kitap Tasarımı: Kapak ve Ötesi”, “Akademik Yayıncılıkta Usulsüz Alıntı ve İntihaller”, “Yayıncılığa Devletin Desteği”, “Kitap Tanıtımı: Reklam mı, İlan mı, Kampanya mı?” başlıklı altı ayrı oturumda konuşmacı olarak katılacak Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, akademisyenler, hukukçular, yayıncılar, eğitimciler, reklamcılar yayıncılığın sorunlarını tartışacaklardır.

Kurultay sonunda, alınacak kararları içeren sonuç bildirgesi kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Basın iletişim için: Merve Okçuoğlu / 0212 512 56 02  / merve@turkyaybir.org.tr

PROGRAM

8 Mayıs 2014, Perşembe

10.30      Açılış
Dr. Abdurrahman Arıcı (Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı)
Prof. Dr. M. Remzi Sanver (İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü)
Metin Celâl Zeynioğlu (Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı)

10.45      1. Oturum: “Kitapta Sansür, Otosansür/Fiili Sansür”
Yönetici: Mine Soysal (Günışığı Kitaplığı Genel Yayın Yönetmeni)
Konuşmacılar: Can Öz (Can Yayınları, ÇGYD Başkanı), Sabri Gürses (Çevirmen), Müge Gürsoy Sökmen (Metis Yayıncılık), Sibel Oral (Gazeteci)

13.00     Öğle yemeği

14.00     2. Oturum: “Eğitim Yayıncılığının Geleceği”
Yönetici: Mustafa Nemutlu (Teknolist A.Ş. Yöneticisi)
Konuşmacılar: Dinçer Ateş (MEB Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı), Celal Musaoğlu (Eğitim Yayıncıları Meslek Birliği Başkanı), Üner Karabıyık (DEKMEB Yönetim Kurulu Üyesi)

16.00       Çay/kahve molası

16.30       3. Oturum: “Kitap Tasarımı: Kapak ve Ötesi”
Yönetici: Fahri Aral (Türkiye Yayıncılar Birliği 2. Başkanı)
Konuşmacılar: Enis Batur (Yazar), Mehmet Ulusel (Grafik Tasarımcı), Semih Sökmen (Metis Yayıncılık), Utku Lomlu (Grafik Tasarımcı)

19.30 Boğaz Turu ve Kokteyl

9 Mayıs 2014, Cuma

10.30      4. Oturum: “Akademik Yayıncılıkta Usulsüz Alıntı ve İntihaller”
Yönetici: Koray Seçkin (Seçkin Yayınları)
Konuşmacılar: Erkin Yılmaz (Telif Hakları Genel Müdürü), Altan Gürsel (Techknowledge/Ülke Yöneticisi), Engin Erdil (FSEK Uzmanı-Hukukçu-Bilirkişi), Hakan Erdem (Tarihçi)

12.30      Öğle yemeği

13.30       5. Oturum: “Yayıncılığa Devletin Desteği”
Yönetici: Kenan Kocatürk (Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri)
Konuşmacılar: Hamdi Turşucu (Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü)
Eryaşar Eyupoğlu (Yeminli Mali Müşavir), Dr. Adem Tuncer (KOSGEB İstanbul Haliç Hizmet Merkezi Müdürü), Kenan Barut (Oxford University Press)

15.30      Çay/kahve molası

16.00      6. Oturum: “Kitap Tanıtımı: Reklam mı, İlan mı, Kampanya mı?”
Yönetici: Tuğrul Paşaoğlu (YAYBİR Başkanı)
Konuşmacılar: Yiğit Kalafatoğlu (Utopic Farm Ajans Başkanı ve Reklamcı), Uğurcan Ataoğlu (Alametifarika Reklam Ajansı), Vedat Bayrak (Alfa Yayınları), Özgür Akın (Yapı Kredi Yayınları)

18.00      Kapanış