Vitra ile Mimari Keşif Seminerleri: Hubertus Günther

güncelleme: yayınlama:

Tarihler: 12-13-14 Mayıs 2014
Saat: 18.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E3-201

Rönesans mimarlığı uzmanı ve Ludwig-Maximilians Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Hubertus Günther, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı ve VitrA’nın davetlisi olarak, 12-14 Mayıs 2014 tarihleri arasında Rönesans üzerine üç seminer verecek. Seminerlerde, Rönesans’ın, İtalya’nın üç kentindeki, Floransa, Roma ve Venedik’teki etkilerine odaklanılacak.

Seminer Programı:

The Origins of the Renaissance in Florence and its First Spreading
12 Mayıs 2014, Pazartesi, 18.00        

High Renaissance in Rome  
13 Mayıs 2014, Salı, 18.00         

Venice and her Territory from the Beginning of the Renaissance to Andrea Palladio
14 Mayıs 2014, Çarşamba, 18.00         

Seminerlerin dili İngilizce’dir. Simültane tercüme yapılmayacaktır. Seminerler herkese açıktır ve ön kayıt gerekmemektedir.

Hubertus Günther hakkında:
1965-73 yılları arasında, Bonn ve Münih Üniversiteleri’nde Sanat Tarihi ve Arkeoloji eğitimi aldı. 1969-85 yılları arasında Bibliotheca Hertziana, Münih Üniversitesi gibi birçok kurumda araştırmalarına devam etti. 1984-86 yılları arasında Düsseldorf Üniversitesi’nde sanat tarihi seminerleri verdi.  1986-88 yılları arasında Frankfurt Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde, 1988-91 yılları arasında Frankfurt am Main Üniversitesi, Sanat Tarihi ve Sinema-Televizyon bölümlerinde konuk öğretim üyesi olarak dersler verdi. 1991 yılından bu yana Zürih Üniversitesi Sanat Tarihi bölümü profesörüdür. Günther’in araştırma konuları mimarlık, kent planlama, sanat tarihi ve teorisi, özellikle Rönesans ve Klasik Dönem’e odaklanmaktadır.


“Vitra ile Mimari Keşif” hakkında:
Kuruluşundan bu yana mimarlığı odağına alan çalışmalar yapan, iyi mimarlık uygulamalarında çözüm ortağı olan VitrA, geleceğin mimarlarının eğitimine katkıda bulunmak ve çağdaş bilgilerle donatılmalarına zemin hazırlamak amacıyla, 9 yıldır İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı BİLGİ-MİMARLIK ile işbirliği yapıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen “Dünya Kentleri” dersinde öğrenciler; dünyadan önemli metropolleri, modern mimarlık dağarcığına kattıkları mimariler ve bina tipleri açısından irdeliyor. VitrA’nın katkılarıyla yapılan mimari keşif gezisiyle, bu şehirleri yerinde gözlemliyor. Sergi, panel, kitap gibi farklı araçlar kullanılarak zenginleştirilen proje kapsamında, bugüne kadar Viyana, Şikago, Londra, Amsterdam, Barselona, Berlin, Hamburg ve Paris ele alındı. Bu yıl ise Venedik ve Floransa inceleniyor.

Halil Berktay, İhsan Bilgin, İskender Savaşır, Jale Parla ve Murat Belge’nin seminerleri ve çeşitli atölye çalışmalarıyla hazırlıklarını sürdüren BİLGİ-MİMARLIK, her yıl olduğu gibi bu yıl da VitrA'nın desteğiyle süren "VitrA ile mimari keşif" programı kapsamında Venedik ve Floransa’ya düzenleyeceği keşif gezisi ile çalışmalarını tamamlayacak.