Osmanlı Mutfak ve Yemek Kültürü: Bir Çalıştay

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 18 Mayıs 2014, Pazar
Saat: 10.30-17.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, ÇSM – 205

PROGRAM:

10. 30-10.50     Giriş ve Tanıtım (Suraiya Faroqhi)

10.50-11.35      "Kurut: Küçümsenen Bir Yiyecek mi?" (Mary Işın)

11.35-12.00      Çay molası

12.00-12.45      “Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Reçeller ve Murabbalar” (Marianna Yerasimos)

12.45-14.15       Yemek molası

14.15-15.00      “Budin'de bir Çelebi ve Helvahanesi (1587)” (Tülay Artan)

15.00-15.45      “Osmanlı Döneminde Sosyalleşme Mekanları Olarak Kahvehaneler”( Kemalettin Kuzucu)

15.45-16.15       Çay molası

16.15-17.00       “Tirit: Orta Çağ Arap Mutfağından Anadolu’ya Miras Kalan Bir Lezzetin Öyküsü” (Özge Samancı)