"Formsuz" Sergisi

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 12-31 Mayıs 2014
Yer: santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi

"Yeni Medya Sanatında Akışkan Gerçekçilik” temasını konu edinen,  Türkiye’den ve Sırbistan’dan sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek olan “Formsuz” sergisinin küratörlüğünü Derya Yücel ve Una Popovic üstleniyor. 

Geleneksel resim, heykel gibi sanat yapıtları “gerçek”liği yorumlarken yeni dijital teknolojiler sundukları düzeneklerle sanat yapıtını gerçekliğin bir simülasyonu haline getirdi. Dijitalleşme yalnızca gündelik yaşamı değil sanatsal, kültürel ve toplumsal ufkumuzu da büyük ölçüde genişletti.

Başlığını, Georges Bataille’ın kuramlaştırdığı “L’informe/Formless” kavramından alan sergi, günümüz dünyasına ve sanatına, Sırbistan ve Türkiye’den katılan sanatçıların üretimleri ile odaklanıyor. 

Bilgisayar animasyonu, dijital resimler, video sanatı, internet sanatı, dijital yerleştirme gibi örneklerin gösterileceği sergi, teknolojiyle üretilen yeni medya sanatı ve geleceğin sanat algısı üzerine ipuçları veriyor. 

Belgrad Çağdaş Sanat Müzesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi  Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü derslerinden biri olan ART 312 (Exhibition Project and Practice II) dersi kapsamında ve dersi alan öğrencilerle birlikte  hazırlanan sergide; Ansen Atilla, Barış Mengütay, Dejan Grba, Dorijan Kolundžija, Elif Öner-Vincent Rozenberg, Gizem Karakaş, Nemanja Lađić, Ozan Türkkan, Stevan Kojić, Yağız Özgen, Yetkin Yılmaz ve Zorica Čolić’in yeni medya sanat üretimleri yer alacak.

12 Mayıs 2014 Pazartesi günü, 17:00-20:00 saatleri arasında santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi Giriş Salonu’nda izleyici ile buluşacak olan sergi kapsamında, 22 Mayıs Perşembe günü saat 10:00-14:00 arasında müzenin konferans salonunda Derya Yücel,  Ebru Yetişkin ve sanatçıların katılımıyla bir konferans düzenlenecek.